2019-02-11 07:04:26
Φωτογραφία για ''Καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε μερικοί''
Του Κωνσταντίνου Χύτα- Αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένθεν & ένθεν η πρωτοφανής Διαταγή της Γ.Α.Δ.Α. καθ' υπόδειξη του Αρχηγείου να αποσπασθούν αστυνομικοί Υπηρεσιών που Διοικητικά ανήκουν στη Γ.Α.Δ.Α., στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Μια Διαταγή της οποίας η προσεκτική «μετάφραση» θα μπορούσε να είναι: «Η Ένωση Αθηνών είναι στόχος». Και για όσους δεν αντιλαμβάνονται τι εννοώ, να γίνω πιο σαφής. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αθηνών Πάκος Δημοσθένης προέρχεται από τη Δ.Α.Ε.Α., όπως και ο Αντιπρόεδρος Καρδιασμένος Μιχάλης, ο αναπλ. Ταμίας Τσοκαναρίδης Ιωάννης και τουλάχιστον 20 αντιπρόσωποι. Τα ΜΑΤ (να χρησιμοποιήσω την παλιά τους ονομασία), είναι μια ιδιόμορφη Υπηρεσία από την οποία οι περισσότεροι δυσκολεύονται να μετατεθούν προς άλλη Υπηρεσία. Τα τελευταία τρία χρόνια παρατηρήθηκε μια συνεχής «φυγή» από την Υπηρεσία αυτή προς τα Επίσημα
. Ο νοών νοείτω… Συνεπώς η πάλαι ποτέ ισχυρή σε προσωπικό Δ.Α.Ε.Α., έχει απολέσει το 40 % της δύναμής της. Οι διμοιρίες εκτελούν το δύσκολο έργο τους με λειψό  προσωπικό. Τόσο καιρό η Ένωση Αθηνών ζητούσε την ενίσχυσή τους με έναν μοναδικό τρόπο. Την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του Π.Δ. των μεταθέσεων, ώστε να δίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων στη Δ.Α.Ε.Α. και  στο Μεταγωγών. Μια πρόταση που κατά τη γνώμη μου ήταν ο μοναδικός τρόπος να ενισχυθούν οι διμοιρίες, χωρίς να δημιουργούνται περαιτέρω προβλήματα.

 Επισημαίνω επίσης ότι:

• Αν κάποιοι θεωρούν ότι εκδίδοντας μια Διαταγή και αποσπώντας με το ζόρι άτομα μέχρι 35 ετών στη Δ.Α.Ε.Α., θα λύσουν το πρόβλημα , να τους ενημερώσω ότι μάλλον ζουν σε άλλον πλανήτη.

• Η δουλειά των ΜΑΤ είναι δύσκολη και δεν μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε , (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, που υπηρετώ στην Δ/νση Ασφαλείας). Πόσω μάλλον ένας δυσαρεστημένος 30 άρης.

• Αποσπούν προσωπικό από τις ήδη διαλυμένες  μάχιμες Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, αφήνοντας στο απυρόβλητο κάποιες άλλες, δείχνοντας έτσι ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, όπως είπα και στην αρχή, να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ένωσή μας. Αλλά ξέχασα τα Αστυνομικά Τμήματα, η Ασφάλεια, η Τροχαία και το Αλλοδαπών που βγάζουν το 90 % της Αστυνόμευσης είναι προνομιούχα !!! Και ας μην υπάρχει άνθρωπος στην Υπηρεσία από τα ατελείωτα μέτρα που το Αρχηγείο διατάζει συνεχώς… Ή εμείς είμαστε τρελοί λοιπόν, ή κάτι άλλο συμβαίνει.

• Δεν συμπεριλαμβάνονται άτομα από τις πεζές περιπολίες , άτομα τα οποία επίσης επιλέχθηκαν περίπου με τον ίδιο τρόπο, ξανά από την ίδια δεξαμενή Υπηρεσιών.

• Εξαιρούν Υπηρεσίες οι οποίες ενδεχομένως να είχαν επιθυμούντες για τα ΜΑΤ.

• Δεν εκδόθηκε αρχικά Διαταγή να δηλώσουν τυχόν επιθυμούντες για τη Δ.Α.Ε.Α.

• Όποιος από τους λαλίστατους συνδικαλιστές μπορεί, ας έρθει να υπηρετήσει στα ΜΑΤ όπως υπηρετεί ο Πάκος Δημοσθένης, ο Καρδιασμένος Μιχάλης και ο Τσοκαναρίδης Γιάννης πριν ξεκινήσει να κάνει δηλώσεις αριστερά και δεξιά, αποκαλώντας τους συναδέλφους των ΜΑΤ ως «δυνάμεις καταστολής». Και για να μην γελιόμαστε, η Δ.Α.Ε.Α. έχει ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει και την ιδεολογία του καθενός εκάστου που κυβερνά. Ας μην ξεχνούν όμως όλοι αυτοί που ομιλούν, ότι για οτιδήποτε συμβαίνει, τα ΜΑΤ θα φωνάζουν για ενίσχυση άπαντες Κατανοώ την αγωνία και τη δύσκολη θέση στην οποία θέλουν κάποιοι να φέρουν τον πρόεδρο της Ε.ΑΣ.Υ.Α. Πάκο Δημοσθένη, όμως ξεκάθαρα, όλοι τον στηρίζουμε και βροντοφωνάζουμε την ξεκάθαρη θέση μας:

ΝΑΙ στην ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α. με νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες, με τον σωστό τρόπο που τους φωνάζουμε εδώ και 3 χρόνια.

ΝΑΙ στην πρόσληψη περισσότερων Αστυφυλάκων μέσω του αδιάβλητου συστήματος των Πανελληνίων Εξετάσεων. Άλλωστε βγήκαμε και από τα μνημόνια αν δεν απατώμαι !!!

ΟΧΙ στην επιλογή προσωπικού με το έτσι θέλω από τις ήδη διαλυμένες Υπηρεσίες, που προσφέρουν τα μέγιστα στην υπηρεσία του πολίτη.

Δημοσθένη, Πρόεδρε, προχώρα, σε στηρίζουμε. Όσοι δεν μπορούν να σε φτάσουν, από ζήλια προσπαθούν να δημιουργήσουν εσωστρέφεια. Όπως είπαμε και στην ανακοίνωσή μας.

         «Εμάς συμμέτοχους δεν θα μας κάνετε»
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ