2019-02-11 12:14:26
Φωτογραφία για Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη
Από το facebook του Γιώργου Καλαϊτζίδη

Το 1993 πήγαινα στο 60ο γυμνάσιο κυψέλης. Εκείνη την εποχή άρχισα να έχω επαφή με τον αναρχικό χώρο και είχα μια εμφάνιση ας την πούμε punk. Ο μοναδικός με τέτοια χαρακτηριστικά στο συγκεκριμένο σχολείο.

 Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εισπράττω καθημερινά προσβλητικές και επιθετικές συμπεριφορές από άλλους μαθητές. Επίσης το ίδιο συνέβαινε και με έναν αλβανό συμμαθητή μου όπου ήταν τότε ο μοναδικός αλβανός στο σχολείο.

Όντας και οι δυο στοχοποιημένοι και στο απόλυτο περιθώριο αρχίσαμε να κάνουμε παρέα μεταξύ μας γιατί κανείς άλλος δεν μας έκανε. Έτσι γίναμε φίλοι και προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις παντός είδους επιθέσεις της μαθητικής αγέλης. Τα ίδια τράβαγε και ένας μαθητής στο απέναντι γυμνάσιο το 15ο λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Κοινή συνισταμένη ήταν πως στην στοχοποίηση μας πρωτοστατούσαν πάντα οι πιο "μάγκες" και "λεβέντες" του σχολείου.

Ο αλβανός φίλος μου το έριξε στα ναρκωτικά δεν ξέρω αν ζεί. Το ίδιο και το παιδί απο το 15ο γυμνάσιο που τον λέγαν οι άλλοι οι "μάγκες" πούστη. Εγω ελπίζω να ζήσω αρκετά ακόμα για να σταθώ απέναντι σε όσο το δυνατόν περισσότερους "λεβέντες".

Κουράγιο στους γονείς του Γιακουμάκη. Κουράγιο και δύναμη σε οσα παιδιά τραβάνε αυτόν τον Γολγοθά.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ