2019-02-11 18:42:08
Φωτογραφία για Ντ. Μπακογιάννη: Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία
«Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Δεν θα μιλήσω ποτέ για Μακεδόνα Πρωθυπουργό και Μακεδόνα Υπουργό» δήλωσε σήμερα η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7», σημείωσε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών «μακροπρόθεσμα, επειδή δεν έχει αντιμετωπιστεί το ταυτοτικό θέμα του αλυτρωτισμού, θα υπάρξουν προβλήματα και εντός της γειτονικής χώρας, και εκτός».

Σε σχέση με την υποψηφιότητά της για Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι αυτή «θα κριθεί τον Ιούνιο από 670 βουλευτές απ' όλη την Ευρώπη», ενώ για ενδεχόμενη υποστήριξη από την κυβέρνηση και αν έχει κάποιο νέο σχετικά με το θέμα, είπε: «Όχι ακόμη. Θα δούμε ποια θα είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης».

Ερωτηθείσα για τη θεωρία περί «σικέ διαζυγίου Τσίπρα-Καμμένου», η πρώην Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Φαινόταν ότι είναι σικέ, γιατί υπήρχε συμφωνία που δεν την τήρησε ο κ. Τσίπρας, που πούλησε τον κ. Καμμένο, ο οποίος τώρα κλαίει. Έτσι το διαζύγιο έγινε, από σικέ, πραγματικό» υποστήριξε.


Μιλώντας για τις εκλογές, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «από την ώρα που θα στηθούν κάλπες στέλνεται ένα πολιτικό μήνυμα. Αν δεν γίνουν ταυτόχρονα οι εθνικές εκλογές, οι ευρωεκλογές θα είναι καθοριστικές. Το βράδυ των εκλογών όλοι θα ξέρουν ποιο είναι το μήνυμα, ο λαός θα εκφραστεί. Το μήνυμα θα είναι συντριπτικό. Υπάρχει οργή στον κόσμο» είπε.

Σχετικά με το ιδεολογικό στίγμα της Ν.Δ., αφού υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. είναι μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Αν δεν καλύψει το πλήρες εύρος, δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει εκλογές. Πρέπει να συνδυάσει απόψεις που δεν είναι εύκολο να συνδυαστούν».

Τέλος, ερωτηθείσα για «τις απόψεις Μπογδάνου για την ΕΡΤ», η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι: «Η Ν.Δ. είναι ένα βαθιά δημοκρατικό πατριωτικό φιλελεύθερο κόμμα. Όταν είπαμε ότι η ΕΡΤ είναι εργαλείο προπαγάνδας, είχαμε δίκιο. Είχα διαφωνήσει με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εγώ θέλω να δω μια ποιοτική ελεύθερη δημόσια τηλεόραση. Οι ακραίες φωνές, για τανκς στην ΕΡΤ, δεν εκφράζουν τη θέση της Ν.Δ.» υπογράμμισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ