2019-02-11 22:36:55
Φωτογραφία για Άσκηση - εκπαίδευση πυρκαγιάς της Π.Υ. Ηρακλείου στο 6ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
Aπό το facebook του Πυροσβεστικού Σώματος

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 6ου και του 44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, μία πρωτότυπη, αλλά και ιδιαίτερη άσκηση-εκπαίδευση πυρκαγιάς. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού Ηρακλείου, μέσω της δράσης αυτής όπου κύριοι πρωταγωνιστές ήταν οι μικροί μαθητές των σχολείων, προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών σε αστικό – σχολικό περιβάλλον.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εικονικό συμβάν πυρκαγιάς, αλλά με πραγματικό φλεγόμενο κάδο, εντός της σχολικής αυλής και εκκένωση του κτιρίου από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η πυρκαγιά κατασβέσθηκε από τους πυροσβέστες με την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτικών, που έκαναν χρήση φορητού πυροσβεστήρα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαδραστική παρουσίαση στους μαθητές από τον Αξιωματικό της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, Υποπυραγό Φλαμουράκη Ανδρέα και επαφή - γνωριμία των μαθητών με το πυροσβεστικό όχημα και τους πυροσβέστες.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, Αρχιπύραρχος Εμμανουήλ Δαμουλάκης , γονείς και κηδεμόνες των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στην άσκηση, αλλά και περαστικοί που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο.

 

 
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ