2019-02-12 11:02:45
Φωτογραφία για Στα χέρια της ΕΛΑΣ με σφαίρες και ναρκωτικά ο αντιεξουσιαστής που είχε καταγγείλει τα ΜΑΤ για κλοπή νερού
Ήταν ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου το 2014, όταν μία ξεχωριστή υπόθεση στα χρονικά, πέραν των επεισοδίων, προβλημάτισε κι απασχόλησε έντονα την

κοινή γνώμη.

Ήταν η περιβόητη υπόθεση κλοπής νερού από αστυνομικούς των ΜΑΤ που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία των Εξαρχείων, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης, όταν μέσα από τα στιγμιότυπα ενός βίντεο, προέκυψε η καταγγελία σε βάρος των αστυνομικών για την οποία διατάχθηκε όπως είθισται ΕΔΕ.

Ο αντιεξουσιαστής που τότε υπήρξε ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου, συνελήφθη στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ασφαλείας και της ΟΠΚΕ Αγίου Παντελεήμονα και σε σακ βουαγιάζ που έφερε μαζί του, βρέθηκαν σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, σφαίρες των 9 mm, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά, μαχαίρι και μεγάλη ποσότητα χασίς, έτοιμη και κατάλληλη συσκευασμένη για διάθεση.


Θυμηθείτε το βίντεο.   

Τί είχαν υποστηρίξει τότε οι αστυνομικοί, ο ιδιοκτήτης και διερχόμενοι από τα ρεπορτάζ των ημερών.

Αστυνομικός, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, πήγε με τον συνάδελφό του, να αγοράσουν νερά για όλα τα μέλη της διμοιρίας και πήγε να δώσει 20 ευρώ στον περιπτερά. Εκείνος όμως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τού είπε, ότι δεν πουλά νερό σε αστυνομικούς και είναι δικαίωμά του να το κάνει, με αποτέλεσμα τα χρήματα να παραμείνουν προσωρινά στο χέρι του καθώς από την ένταση που προκλήθηκε στη συνέχεια τα χρήματα έπεσαν.

Άλλος αστυνομικός που άκουσε την συνομιλία παρενέβη και ζήτησε εξηγήσεις από τον περιπτερά, καλώντας του συναδέλφους του να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς διαπίστωνε ρατσιστική συμπεριφορά και αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

Ταυτόχρονα όμως, οι υπόλοιποι της διμοιρίας που είδαν τη σκηνή, επενέβησαν για ν’ ακολουθήσει η συμπλοκή και το τράβηγμα της μπλούζας του περιπτερά, ενώ οι άλλοι 3 έφυγαν, όμως ο ένας έπεσε πάνω στα μέλη άλλης διμοιρίας που ήταν σε απόσταση 15 μέτρων και συνελήφθη και μάλιστα συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 που κατηγορήθηκαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Ο επικεφαλής υπαστυνόμος της διμοιρίας από τα επεισόδια που ακολούθησαν του περιστατικού, υπέστη κάταγμα μετακάρπιου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, ανέφερε στους αστυνομικούς πως τη στιγμή του επεισοδίου δεν βρισκόταν εκεί και είχε αφήσει στη θέση του δύο νεαρούς, θαμώνες της περιοχής και όχι μόνιμοι υπάλληλοι, που τον βοηθούν συνήθως. Του είπαν, ότι κάποιοι αστυνομικοί πήραν νερά χωρίς να πληρώσουν και τους χτύπησαν, ενώ ο ίδιος δεν διαπίστωσε την απώλεια εμπορευμάτων παρά μόνο ελάχιστα νερά, ενώ δεν βρήκε 20 ευρώ, όπως επικαλούνται οι αστυνομικοί.

Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν πως είδαν τον νεαρό αστυνομικό να επιχειρεί να δώσει χρήματα στο ταμείο του περιπτέρου, επιβεβαιώνουν την έντονη συνομιλία με τον νεαρό που βρισκόταν εκεί και την συμπλοκή που ακολούθησε. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων επιχειρούν να εντοπίσουν και τους δύο νεαρούς, που είχε αφήσει εκεί ο ιδιοκτήτης, προκειμένου να καταθέσουν τη δική τους εκδοχή για το περιστατικό.
_
bloko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ