2019-02-12 14:24:37
Φωτογραφία για Υπ. Παιδείας: Κατεπείγουσα ΕΔΕ μετά την καταγγελία κακοποίησης 13χρονου σε Γυμνάσιο
Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης μετά την καταγγελία γονέων για σεξουαλική κακοποίηση του 13χρονου γιου τους από δύο συνομήλικους του μέσα σε σχολείο στην περιοχή του Ζωγράφου, έδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το Υπουργείο εκφράζει «τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη πράξη και δηλώνει ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό».

Όπως υπογραμμίζει το Υπουργείο Παιδείας, πρωταρχικό μέλημα του σχολείου είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. «Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου» επισημαίνει. 


Εκφράζει τέλος «την αμέριστη συμπάθειά του» τόσο προς το ίδιο το θύμα όσο και προς την οικογένειά του και δεσμεύεται «να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι γονείς στην Αστυνομία ο μαθητής παρασύρθηκε στην τουαλέτα του σχολείου του από έναν γνωστό του, ο οποίος μέχρι πέρυσι πήγαινε στο ίδιο σχολείο. Στη συνέχεια τον κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ ένας συμμαθητής του τραβούσε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ