2019-02-13 12:45:39
Φωτογραφία για Ιάκωβος Μυλωνάς: «Στην τηλεόραση είχε χρήματα...»
Τον γνωρίσαμε μέσα από αξιόλογους ρόλους στη μικρή οθόνη, είναι δάσκαλος υποκριτικής και έχει το δικό εργαστήρι.

Ο Ιάκωβος Μυλωνάς μιλά για την εποχή που έβγαλε χρήματα από την τηλεόραση, πως διαχειρίστηκε τη διασημότητα και τον θάνατο της μητέρας του που τον συγκλόνισε.

Απ' όλα όσα έχεις ζήσει σαν ηθοποιός, τι κρατάς;

«Την αγάπη του κόσμου. Γι' αυτό το κάνεις και όχι για τα χρήματα. Βγάζεις λίγα».

Έχεις κάνει και τηλεόραση «Εκεί είχε χρήματα...»

Πως ήταν εκείνη η εποχή;

«Με πολλά χρήματα. Είχα κάνει περίπου δώδεκα σήριαλ. Από το τέλος είναι τα «Μια στιγμή, δυο ζωές», «Μαρία η άσχημη», «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη», «Ιδιαιτέρα για κλάματα», «Τα φιλαράκια», «Το μπέρδεμα», «Πεθαίνω για σένα», «Σχεδόν ποτέ» κι άλλα».

Έντονη εποχή για σένα. Διασημότητα, χρήματα. Πως το διαχειρίστηκες;

«Ναι, πάνω στα όνειρα μου προσπάθησα να φύγω στη Νέα Υόρκη
. Το 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση εδώ. Θα είχα βοήθεια από Έλληνες εκεί, αλλά έπρεπε να ξαναπάω σε σχολή, να βελτιώσω την προφορά μου και ίσως να περιμένω καιρό. Εδώ τα πήγαινα καλά τότε, το τηλέφωνο χτυπούσε συνεχώς και σκέφτηκα γιατί θα έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή εκεί. Ένιωθα κουρασμένος για να ξεκινήσω από την αρχή, αλλά δεν ήξερα και την καταστροφή που θα ακολουθούσε στην Ελλάδα».

Δέκα χρόνια μετά, μετάνιωσες που δεν πήγες;

«Ναι, ίσως θα έπρεπε να πάω. Άρχισα όμως να διδάσκω σε δραματική σχολή, να γράφω έργα, να σκηνοθετώ, γιατί η κρίση με οδήγησε σε μια κατάσταση που έπρεπε να δημιουργήσω μόνος μου και να μην περιμένω να επανέλθουν για να με φωνάξουν».

Πέρασες δύσκολα;

«Όπως όλοι. Το 2011-2012 είχε αρχίσει να φαίνεται κάτι καλό για μένα, αλλά αρρώστησε με καρκίνο η μαμά μου στη Θεσσαλονίκη. Τα παράτησα όλα και γύρισα πίσω, γιατί ήμουν μαμάκιας, αλλά έμαθα πως είχε τρεις μήνες ζωής. Έζησε βέβαια τελικά 5 χρόνια. Ίσως επειδή ήμουν κι εγώ εκεί. Αυτό μου δημιούργησε οικονομικές δυσκολίες. Πάντα έβρισκα τρόπο να κάνω κάτι. Στη Θεσσαλονίκη, αν και Σαλονικιός, δεν με γνώριζε πλέον κανένας. Άρχισα να κάνω πράγματα. Με πήραν στο Κρατικό θέατρο, στο «Μακεδονία ΤV» όπου κάναμε με την Λίλη εκπομπή life style και μέσα στην κρίση έβγαζα πάλι πολλά χρήματα».

Έμεινες Θεσσαλονίκη μέχρι που έχασες την μητέρα σου;

«Όχι. Η μαμά ήταν καλά αρχικά, αλλά δεν είχε κάνει μαγνητική εγκεφάλου. Δυο μήνες μετά την μαγνητική, έφυγε».

Μπαμπάς υπήρχε;

«Υπάρχει ακόμα και είναι πάντα δίπλα μου, αλλά σαν τη μαμά δεν είναι. Γύρισα στην Αθήνα το 2014 για να κλείσω μια εταιρεία που είχα. Υποτίθεται θα έμενα για 15 μέρες αλλά λόγω της αγάπης μου για την Αθήνα και το επάγγελμα, έμεινα. Δούλεψα στην αρχή σε μπαρ για να μαζέψω χρήματα για τις πρώτες μου παραγωγές», λέει στο Χάι.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ