2019-02-13 15:09:43
Φωτογραφία για Λαθροϋλοτόμοι έκοψαν αιωνόβιες δρύες από το δάσος του Ξηρομέρου
Έκοψαν από τη ρίζα με αλυσοπρίονα πολλές αιωνόβιες βελανιδιές, από τις μεγαλύτερες του

δάσους, αφήνοντας πίσω τους εικόνες καταστροφής

Πλήθος βελανιδιές που έστεκαν υπερήφανες για περισσότερο από έναν αιώνα στο μοναδικό δάσος που βρίσκεται στο Πρόδρομο Ξηρομέρου, έγιναν “θυσία” στις διαθέσεις αδίστακτων λαθροϋλοτόμων που δρουν ανενόχλητοι στην περιοχή καταστρέφοντας το περιβάλλον για να εξασφαλίσουν κέρδος.

Όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το xiromeronews.blogspot.com, οι παράνομοι ξυλοκόποι έχουν κόψει από τη ρίζα με αλυσοπρίονα πολλές αιωνόβιες βελανιδιές, από τις μεγαλύτερες του δάσους, αφήνοντας πίσω τους εικόνες καταστροφής.

Η δράση των βανδάλων δεν έγινε αντιληπτή παρά μόλις το πρωί της Τρίτης, όταν είχαν πια εξαφανιστεί με την ξυλεία που άρπαξαν.

*** Στα πράσα έπιασε ένας Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας έναν λαθροθήρα που κυνηγούσε λαγούς μέσα στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής του Κερασταρίου Αρκαδίας, προσπαθώντας να τους τυφλώσει με τα φώτα του οχήματος που οδηγούσε. Ο θηροφύλακας συνέλαβε τον δράστη που ήταν έτοιμος να πυροβολήσει ένα λαγό και κατέσχεσε το όχημά του, όπως και ένα όπλο, φυσίγγια, έναν προβολέα μεγάλης ισχύος και ένα μεγάλο κυνηγετικό μαχαίρι που υπήρχαν μέσα σε αυτό. Σε βάρος του λαθροκυνηγού υποβλήθηκε μήνυση στο Δασαρχείο Τρίπολης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτοφώρου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ