2019-02-13 15:14:17
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών
38χρονη Βουλγάρα μαζί με τον σύζυγό της οι αρχηγοί της συμμορίας - Το ζευγάρι μετέφερε

26χρονη κοπέλα στην Ελλάδα για να γεννήσει αναλαμβάνοντας τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και τοκετού, ενώ θα της έδιναν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ

Στην εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών με την ταυτόχρονη σύλληψη γυναίκας – μέλους του κυκλώματος, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 38χρονη Βουλγάρα σε βάρος της οποίας αλλά και του συζύγου-συνεργού της σχηματίζεται δικογραφία για Σύσταση Συμμορίας και Μεσολάβηση σε απόπειρα παράνομης παράδοσης παιδιού σε υιοθεσία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση πληροφοριών, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τις κατ΄επάγγελμα αγοραπωλησίες βρεφών και την μεσολάβηση τους σε παράνομες υιοθεσίες.


Χθες το μεσημέρι διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη γυναίκα εμπλέκεται σε ύποπτη περίπτωση τοκετού και παρουσιαζόμενη ως φίλη – διερμηνέας 26χρονης ομοεθνούς της εγκυμονούσας, μεσολάβησε για τη διεκπεραίωση των διαδικαστικών τόσο ως προς τα έξοδα του τοκετού όσο και ως προς τα έγγραφα μητέρας και νεογνού.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ίδια γυναίκα, με την ίδια ακριβώς μέθοδο, μεσολάβησε για τους τοκετούς τουλάχιστον δύο ακόμη ομοεθνών της, ενώ σε βάρος της, με το πατρικό της όνομα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας για τα κακουργήματα της παράνομης παράδοσης παιδιού σε υιοθεσία κατ’ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας.

Παράλληλα, προέκυψε ότι το ζευγάρι μετέφερε την 26χρονη κοπέλα στην Ελλάδα για να γεννήσει αναλαμβάνοντας τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και τοκετού, ενώ θα της έδιναν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, καθώς έχουν σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων.

Με εντολή της αρμόδιας Εισαγγελέως το νεογνό μεταφέρθηκε άμεσα για φροντίδα και περίθαλψη σε ειδική μονάδα νοσοκομείου της πόλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το τοπικό μέσο thestival.gr συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ