2019-02-13 15:53:48
Φωτογραφία για Κακοκαιρία «Χιόνη»: Χιονίζει στην Πάρνηθα και την Ιπποκράτειο Πολιτεία
Διεκόπη η κυκλοφορία στη Λ. Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω - Από το απόγευμα και μετά αναμένεται τα φαινόμενα να γίνουν πιο έντονα

Στην Αττική έφτασε το βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί την κακοκαιρία «Χιόνη» καθώς χιονίζει στην Πάρνηθα και τα βόρεια προάστια, όπως η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Η τροχαία, μάλιστα, διέκοψε λίγο μετά τις 10 το πρωί την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω.

Σε πολλές περιοχές, ήδη, η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες (πλην των χιονοδρομικών κέντρων) που έχουν καταγραφεί από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, είναι στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-5,8 βαθμοί Κελσίου), στη Βλάστη Κοζάνης (-5,6), στην Κλεισούρα Καστοριάς (-4,9), στο Περτούλι Τρικάλων (-4,4) και στην Πάρνηθα (-4,3 σε υψόμετρο 1.230 μέτρων).


Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου έχουν καταγραφεί στην Παξιμάδα Καρύστου (103 χιλιόμετρα την ώρα), στην Πορταριά Μαγνησίας (95 χλμ/ώρα), στην Πεντέλη (92), στα 'Ανω Λιόσια (92) και στο Βόλο (82).

Πού θα χτυπήσει η «Χιόνη» τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το εντονότερο κύμα κακοκαιρίας με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται από το μεσημερί και μετά. Μολονότι τα ύψη του νερού που θα πέσει δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλα, θα επηρεάσουν τα κεντρικά και νότια θαλάσσια τμήματα, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ