2019-02-14 06:51:40
Φωτογραφία για Το αγριογούρουνο, οι κάλυκες, το τζιπ - Πώς έφθασαν στους δολοφόνους του Αλέξανδρου Σταματιάδη
Στις 2 Μαρτίου του 2018 είχε αναρτήσει αυτές τις φωτογραφίες ένας από τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Αλέξανδρου Σταματιάδη. Τότε ούτε μπορούσε να φανταστεί πως θα αποτελούσαν την άκρη του νήματος για τα στελέχη του "Ληστειών", προκειμένου να φθάσουν στην εξιχνίαση τής υπόθεσης.

Αρχικά, το μόνο στοιχείο που είχαν στη διάθεσή τους ήταν οι τρεις κάλυκες που εντόπισαν στο δωμάτιο τού επιχειρηματία. Πέντε ημέρες μετά το φονικό, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ενημερώθηκαν ότι οι κάλυκες ταυτίζονται με άλλους δύο, που είχαν βρεθεί σε εξονυχιστικό έλεγχο ενός κλεμμένου Ford Maverick, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί σε μία διάρρηξη ΑΤΜ.

Μέσα στο αυτοκίνητο είχαν βρεθεί ίχνη αίματος.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια απάντησαν ότι το αίμα δεν ήταν ανθρώπινο και έτσι έστειλαν το δείγμα σε εργαστήριο τής Λάρισας. Από εκεί τους είπαν ότι ανήκει σε αγριογούρουνο.


Το αυτοκίνητο, όμως, φαίνεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί και σε μία βίαιη ληστεία σε επιχειρηματία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, με παρόμοιο τρόπο δράσης.

Αυτά τα δεδομένα, μαζί και με κάποια άλλα στοιχεία περιόρισαν σε λίγες δεκάδες τον αριθμό των υπόπτων.

Ένας από αυτούς είχε τις φωτογραφίες με το αγριογούρουνο.

Με πολύ κόπο και επιμονή, οι αστυνομικοί βρήκαν τη λύση και οι επικεφαλής αξιωματικοί "βάφτισαν" την επιχείρηση Sys Scrofa, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του αγριογούρουνου, όπως έγραφε η απάντηση από το εργαστήριο τής Λάρισας.

Μανώλης Ασαριώτης
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ