2019-02-14 10:01:54
Φωτογραφία για ΗΠΑ: «Θα συνδράμουμε την Ελλάδα ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική στον τομέα της ενέργειας»
Η στρατηγική διάσταση της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ στον τομέα της ενέργειας βρέθηκε στο επίκεντρο του συνεδρίου που οργάνωσε η δεξαμενή σκέψης «Transatlantic Leadership Network» στην Ουάσινγκτον, με τίτλο «Μεσόγειος: Ευκαιρίες και Προκλήσεις». 

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, διπλωμάτες και πολιτικοί αναλυτές από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Οι ομιλητές επισήμαναν το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει σπεύσει να αξιοποιήσει τις ενεργειακές ευκαιρίες που αναδύονται στην περιοχή και εξέφρασαν την εκτίμηση πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συμβάλουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, μέσω της πραγματοποίησης επενδύσεων και της παροχής τεχνογνωσίας.

Ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Τζόζεφ Ούντο, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνδράμουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για να γίνει πιο ανταγωνιστική στον τομέα της ενέργειας, σημειώνοντας ότι η παρούσα αμερικανική κυβέρνηση «ενθαρρύνει την καινοτομία έναντι των ρυθμίσεων και στηρίζει τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού».

Την ελληνική πρεσβεία εκπροσώπησε ο Δημήτρης Αγγελοσόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία που έχει η συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας για την υλοποίηση των στόχων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ