2019-02-14 11:35:50
Φωτογραφία για Στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης η έρευνα για τους θανάτους και την απόδραση Αλβανών στον Κορυδαλλό
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και πώς συνδέονται τα γεγονότα μεταξύ τους

Στο πλαίσιο οργανωμένης δράσης εγκληματικής οργάνωσης διερευνώνται τα τελευταία σοβαρά συμβάντα στις φυλακές Κορυδαλλού με την απόδραση δυο Αλβανών κρατουμένων, τη δολοφονία ενός ακόμη και τέλος το θάνατο ενός κρατουμένου αλβανικής καταγωγής.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το υπουργείο Δικαιοσύνης, αφήνοντας αιχμές για όσους μιλούν για «δήθεν κατάρρευση της σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη από την Ελληνική Αστυνομία κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για πληθώρα βαρύτατων αδικημάτων ρίχνει φως και στα σοβαρά συμβάντα που το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στην απόδραση δύο Αλβανών κρατουμένων, τη δολοφονία ενός Αλβανού κρατουμένου από συγκρατουμένους του και, τέλος, τον θάνατο ενός ακόμα Αλβανού κρατουμένου.


Φαίνεται, ειδικότερα, τα συμβάντα αυτά να συνδέονται μεταξύ τους καθώς διερευνώνται στο πλαίσιο οργανωμένης δράσης συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών και δεν συνιστούν σύμπτωμα δήθεν κατάρρευσης της σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει προεχόντως στην ασφάλεια των κρατουμένων και των εργαζομένων στις φυλακές, στην ενίσχυση των δομών αλλά και στον εξανθρωπισμό των συνθηκών κράτησης, με όρους κράτους δικαίου. Η πολιτική αυτή συνεχίζεται».

Βασιλική Κόκκαλη 
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ