2019-02-14 11:39:17
Φωτογραφία για Τεράστιο κοίτασμα αερίου ανακαλύφθηκε στην Κύπρο
Το κοίτασμα Zohr είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στη Μεσόγειο καθώς βρέθηκαν 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου

Βρέθηκε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου και αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα από την αμερικανική ExxonMobil.

Υψηλόβαθμη πηγή της Κύπρου μίλησε στο ιταλικό πρακτορείο "Agenzia Nova", στο περιθώριο του συνεδρίου EGYPS 2019, που διεξάγεται στο Κάιρο και δήλωσε ότι δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο, το αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ, όμως έχει παρόμοιο αποθεματικό.

Το κοίτασμα Zohr είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στη Μεσόγειο καθώς βρέθηκαν 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», τη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στην ιστορία της, ενώ οι Τούρκοι αξιωματούχοι ζητούν μερίδιο για την Τουρκία και το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ