2019-02-14 11:55:24
Φωτογραφία για Ελ Τσάπο: Μεταφέρεται σε φυλακή από την οποία δεν έχει δραπετεύσει ποτέ κανείς
Σε φυλακή από την οποία δεν έχει δραπετεύσει ποτέ κανείς θα μεταφερθεί ο διαβόητος έμπορος ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, αφού κρίθηκε ένοχος από αμερικανικό

δικαστήριο για όλες τις κατηγορίες σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, θα οδηγηθεί στη φυλακή ADX Supermax Florence, η οποία βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή, σε απόσταση 185χλμ. από την πόλη του Ντένβερ, ενώ πολλοί την αποκαλούν «Alcatraz of the Rockies».

Στη φυλακή αυτή ήδη κρατούνται μερικοί από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες των ΗΠΑ, όπως ο βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστώνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο Τεντ Καζίνσκι (Unabomber όπως έχει ονομαστεί από το FBI) καθώς και ένας εκ των τρομοκρατών της 11ης Σεπτεμβρίου, Ζακαρίας Μουσάουι.

Από το 1994 που άρχισε να λειτουργεί η φυλακή, δεν έχει δραπετεύσει κανείς. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για το ιδανικό περιβάλλον για τον Ελ Τσάπο, ο οποίος στο παρελθόν έχει αποδράσει δύο φορές από φυλακές του Μεξικό. Την πρώτη μέσα σε καλάθι για άπλυτα και τη δεύτερη μέσω ενός τούνελ με μοτοσυκλέτα!

Το σωφρονιστικό κατάστημα περιβάλλεται από φράχτη τεσσάρων μέτρων, ο οποίος διαθέτει αισθητήρες λέιζερ και πίεσης. Για τη φύλαξή του είναι υπεύθυνοι ένοπλοι φύλακες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ υπάρχουν και 12 πύργοι με ελεύθερους σκοπευτές.

πηγή: cnn.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ