2019-02-14 22:31:45
Φωτογραφία για Με την πρόεδρο των Πομάκων Ξάνθης συναντήθηκε ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη
Μια κίνηση με νόημα από τον Αμερικανό Πρόξενο, που συναντήθηκε με τους Πομάκους

της Ξάνθης – Τι έγραψε στο twitter

Σε μία συνάντηση με ιδιαίτερη βαρύτητα προχώρησε την Πέμπτη ο Αμερικανός Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Ξάνθης.

Σε αντίθεση με το παρελθόν, ο Αμερικανός Πρόξενος επέλεξε να συναντήσει και να συζητήσει θέματα που αφορούν τους Πομάκους τhw Θράκης, με την κυρία Εμινέ Μπουρουτζή, δραστήρια πρόεδρο του συλλόγου Πομάκων Ξάνθης.

Αναρτώντας στη συνέχεια φωτογραφία απο τη συνάντησή τους, ο κ.Φλέγκερ δήλωσε ιδιαίτερα «εντυπωσιασμένος» από το έργο της κυρίας Μπουρουτζή και της προσπάθειάς της να διατηρηθεί ο «μοναδικός πομακικός πολιτισμός», όπως έγραψε με νόημα, προκαλώντας αντιδράσεις στους φανατικούς τουρκόφρονες της περιοχής που θεωρούν τους Πομάκους μουσουλμάνους … Τούρκους.

«Eντυπωσιασμένος από την ενέργεια και την ανθεκτικότητα της Εμινέ Μπουρουτζή και γοητευμένος από τους πολλούς τρόπους που βρίσκει για να διατηρήσει το μοναδικό πομακικό πολιτισμό» έγραψε στο προφίλ του Αμερικανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης στο Τwitter ο Αμερικανός διπλωμάτης, κάτω από φωτογραφία που ανήρτησε με την πρόεδρο του συλλόγου Πομάκων Ξάνθης.


#CGPfleger: impressed by the energy and resilience of Ermine Buruci and fascinated by the many ways she finds to preserve the unique Pomak culture pic.twitter.com/3tpe95MaBg — US Consulate Thess (@USConsulateThes) 14 Φεβρουαρίου 2019

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή, ο κ.Φλέγκερ, συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κ.κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη αντίστοιχα, τον μητροπολίτη Παντελεήμων και τον νόμιμο μουφτή Μπιλάλ Καρά Χαλήλ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ