2019-02-15 09:23:14
Φωτογραφία για Η «σφαγή» του δικηγόρου, η ύποπτη χρηματοδότηση και το «συμβόλαιο θανάτου» των 30.000 ευρώ
Τα μέλη της μαφίας του Κορυδαλλού ήθελαν να «σφάξουν» τον πρώην υπουργό και δικηγόρο Δημήτρη Τσοβόλα, προχωρούσαν σε ενοικιάσεις κατοικιών κι αυτοκινήτων πιθανόν για απαγωγή

αγνώστου προσώπου, δέχονταν χρήματα από γνωστό δικηγόρο ενώ μιλούσαν για συμβόλαια θανάτου με αντίτιμο 30.000 ευρώ. Επιπλέον συγκέντρωναν «δυσφημιστικά» στοιχεία για άλλον νομικό που παρίστατο σαν πολιτική αγωγή σε δίκη όπου ήσαν κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ενώ μιλούσαν για διακίνηση 10 κιλών ηρωίνης στην Μύκονο.

Αυτά είναι ορισμένα από τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τους διαλόγους της «μαφίας του Κορυδαλλού» με την συμμετοχή 13 Αλβανών και Ελλήνων ποινικών που απεκάλυψε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά από πολυήμερες έρευνες και παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο τμήμα της αλβανικής μαφίας έχουν γίνει την τελευταία τριετία τουλάχιστον 10 δικογραφίες και 4-5 έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, χωρίς τελικώς να στέκονται εμπόδιο στην δράση τους.


Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε μετά από αναφορές για ανεξέλεγκτη δράση μελών της αλβανικής μαφίας στις φυλακές Κορυδαλλού κι ύστερα από πληροφορίες ότι η απόδραση δύο Αλβανών ποινικών της 1η Ιανουαρίου 2019 ήταν προσυνενοημένη για να εξυπηρετηθούν τα εγκληματικά σχέδιά τους.

Ανάμεσα στα άλλα ακούγονται στις υποκλαπείσες στιχομυθίες ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος να ζητά από τους Αλβανούς συνεργούς του να υφαρπάξουν 7.000 ευρω από τον κ. Τσοβόλα (σς. υποστηρίζει ότι είναι «χρέη» από δικαστική υπόθεση προ έξι –επτά ετών) με απειλή ότι θα τον «σφάξουν σαν ζώο». Στην παραλαβή μέρους του ποσού από τον κ. Τσοβόλα παρουσιάσθηκε μια 28χρονη Αλβανίδα που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ και προφυλακίσθηκε. Με τη νομική εκπρόσωπό της Σταυρούλα Γιαννουλάτου, να σημειώνει μιλώντας προς «Το Βήμα» ότι «η νεαρή αλλοδαπή επισκέφθηκε τον κ. Τσοβόλα, μετά από προτροπή φίλου της, δεν είχε ουσιαστική εμπλοκή στην υπόθεση. Αγνοούσε σε τι αφορούσε το χρηματικό ποσό και πίστευε ότι πρόκειται για μια νόμιμη συναλλαγή» .

Ακολούθως ο εγκέφαλος του κυκλώματος ζητούσε από τους συνεργούς του με τα χρήματα από τον δικηγόρο να εντοπίσουν κατοικία αλλά κι αυτοκίνητο. Κι αυτό πιθανόν για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση απαγωγής ή σε σχέδιο απόδρασης. Εντύπωση προκαλεί ότι τα μέλη της αλβανικής μαφίας ζητούν το σπίτι να έχει …θέρμανση αλλά και να βρεθεί οπωσδήποτε άλλο άτομο που να έχει δίπλωμα οδήγησης. Προκειμένου προφανώς να μην υπάρξει πρόβλημα σε τυχόν αστυνομικό έλεγχο και κινηθούν υποψίες.

Ακόμη τα μέλη της «μαφίας» φαίνεται να οργάνωσαν δύο δολοφονικές επιθέσεις κατά ομοεθνών τους στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου είτε για να μεταθέσουν στα θύματα τους τις ηθικές αυτουργίες σε δολοφονίες, είτε για να γίνουν πιστευτές καταγγελίες τους ότι «ήσαν κι οι ίδιοι στόχοι δολοφονιών με δηλητήριο». Ζητώντας μάλιστα και σχετικές αναλύσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Τέλος εντύπωση προκαλούν στιχομυθίες ότι οι Αλβανοί αντί να πληρώνουν χρήματα σε νομικούς, εμφανίζονται σε διαλόγους να λαμβάνουν χρήματα αρκετών χιλιάδων ευρώ από γνωστό δικηγόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για νομικό που τους είχε επισκεφθεί παλιότερα στις φυλακές για προσωπική υπόθεση του.

Βασίλης Λαμπρόπουλος

tovima.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ