2019-02-15 10:58:24
Φωτογραφία για Σχεδόν ένα εκατομμύριο οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα
Σχεδόν το ένα εκατομμύριο αγγίζουν οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα, αποτυπώνοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που χρήζει αποτελεσματικών πολιτικών υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), τα οποία έφερε στο φως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), το πλήθος των ατόμων που έχουν ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο Σακχαρώδη Διαβήτη είναι 965.293.

Ο αριθμός των πασχόντων ανά θεραπευτικό πρωτόκολλο Σακχαρώδη Διαβήτη έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Τύπος Σακχαρώδη Διαβήτη

Άνθρωποι που πάσχουν

Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 (ινσουλινοεξαρτώμενος)

48.837

Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2

930.750

Άλλοι τύποι Σακχαρώδη Διαβήτη

8.621


Σακχαρώδης Διαβήτης Κύησης

6.075

Νεογνικός Σακχαρώδης Διαβήτης

16

Ινσουλινοπενία μετά από ιατρικές πράξεις

102

Όπως επισημαίνει η ΗΔΙΚΑ στο έγγραφό της προς την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: «Για το πλήθος των πασχόντων ανά πρωτόκολλο προσμετρούνται τα άτομα που έχουν ενταχθεί σε κάθε ένα πρωτόκολλο. Σε περίπτωση που ένα άτομο έχει ενταχθεί σε περισσότερα του ενός πρωτόκολλα, τότε θα προσμετρηθεί σε κάθε ένα από τα πρωτόκολλα αυτά. Για το λόγο αυτό δεν θα  πρέπει σε καμία περίπτωση να αθροιστεί το πλήθος των πασχόντων ανά πρωτόκολλο για να παραχθεί ο συνολικός αριθμός των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ελλάδα».

Πηγή: glikos-planitis.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ