2019-02-15 16:02:14
Φωτογραφία για Ανατροπή στην δίκη Ζαφειρόπουλου - Παραιτήθηκε δικηγόρος υπεράσπισης
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης αλλά και επιπλέον μηχανήματα ελέγχου στην είσοδο των δικαστηρίων, συνεχίστηκε για να οδηγηθεί ωστόσο εκ νέου σε

διακοπή η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την εν ψυχρώ δολοφονία του επιφανούς δικηγόρου, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ιμπραχίμ Μπραχιμάι μετήχθησαν στη δικαστική αίθουσα με αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας και ισχυρή αστυνομική παρουσία εξαιτίας των νέων δεδομένων που δημιουργεί η δικογραφία για την λεγόμενη «μαφία των φυλακών», στην οποία τους αποδίδεται ουσιαστικός ρόλος.

Ο Λεκοτσάι που φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου, με φυσικό αυτουργό τον έτερο συμπατριώτη του κατάδικο, βαρύνεται για τη δολοφονία μέσα στις φυλακές του Άλμπερ Μπάκο ο οποίος ήταν επίσης κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ποινικολόγου.


Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ο Λεκοτσάι ζήτησε πενθήμερη διακοπή της δίκης καθώς, όπως είπε, δεν έχει πλέον συνήγορο υπεράσπισης και επιπλέον γιατί θέλει να συγκεντρώσει έγγραφα για την υπόθεση. Ο κατηγορούμενος μάλιστα με ειρωνική διάθεση είπε στην πρόεδρο ότι είδε χθες στην τηλεόραση «ότι έχουμε γίνει η Κόζα Νόστρα του Κορυδαλλού», ενώ δεν πέρασε απαρατήρητος ο τρόπος που αναφέρθηκε στους κρατούμενους μάρτυρες της υπόθεσης και στη μεταγωγή τους: «Τους κρατούμενους έχουνε αποφασίσει να τους φέρουνε όλους μαζί... Μακάρι να τους προστατεύσουν για να μην τους σκοτώσουν όπως σκότωσαν τον Ντούσα» είπε χαρακτηριστικά φέρνοντας στο προσκήνιο τον θάνατο του 34χρονου κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού πριν από λίγες ημέρες ο οποίος εμπλεκόταν στην υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου και σε άλλες υποθέσεις.

Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για την 1η Μαρτίου ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία ο νέος συνήγορος υπεράσπισης του Λεκοτσάι.

ant1news.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ