2019-02-16 07:42:13
Φωτογραφία για Ανάληψη ευθύνης για τέσσερις εμπρηστικέ επιθέσεις
Aναδημοσιευούμε από indymedia

Αναλαμβάνουμε τις παρακάτω 4 εμπρηστικές επιθέσεις:

- σε υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας στην οδό Παπαφλέσσα στο Γαλάτσι τα ξημερώματα παρασκευής 8/2

- σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Ούλωφ Πάλμε στην Καισαριανή τα ξημερώματα Παρασκευής 8/2

- στο υποκατάστημα της γκρουπαμα ασφαλιστική στην οδό Λυδίας στην Καισαριανή τα ξημερώματα Παρασκευής 8/2

- στο ειρηνοδικείο Περιστερίου στην οδό Παρασκευοπούλου τα ξημερώματα Παρασκευής 15/2

ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΟΡΓΗΣ

Ο Σπύρος Χριστοδούλου πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 14/1 με αίτημα την συγχώνευση των ποινών του. Ο σύντροφος διεκδικεί την ελευθερία του καθώς οι υποδικίες του έχουν λήξει. Στην περίπτωση που το αίτημα του δεν γίνει δεκτό θα παραμείνει για περισσότερο από μία δεκαετία στη φυλακή, εκτίοντας συνολικά το άθροισμα των ποινών του.


Το πολιτικό επίδικο που διακυβεύεται στην εν λόγω απεργία πείνας του Σπύρου Χριστοδούλου χρήζει ιδιαίτερης σημασίας. Για όλους εμάς εκτός των τειχών είναι αρκετά πιο δύσκολο να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε πως βιώνει την διάσταση του χρόνου ένα έγκλειστο υποκείμενο. Κάθε μέρα που καταπίνει ένας σύντροφος θυμίζει ξυράφι που του κόβει τα σωθικά. Οι μέρες κυλούν αργά και βασανιστικά μέχρι την πρώτη άδεια, την πρώτη ανάσα ελευθερίας έξω από τα μπετά της φυλακής, το πρώτο σημάδι ότι η αποφυλάκιση όλο και πλησιάζει. Το κράτος γνωρίζοντας πολύ καλά αυτή τη συνθήκη έχει δημιουργήσει νομικά παραθυράκια για να μπορεί να εξυπηρετεί ευέλικτα το εκάστοτε συμφέρον του μέσα από τις αντίστοιχες νομικές διατάξεις. Παράλληλα προσπαθεί να εγκλωβίσει συντρόφους σε έναν δαιδαλώδη λαβύρινθο χτισμένο από το ακόρεστο μένος του για όσους δεν συνθηκολογούν με την εξουσία, οδηγώντας τους σε γραφειοκρατικά αδιέξοδα με απώτερο σκοπό την πολιτική αλλά και την ψυχο-σωματική τους εξόντωση. Για όσους δεν σωφρονίζονται η τακτική του κράτους είναι ίδια και απαράλλαχτη, με όξυνση του ψυχολογικού πολέμου, στον οποίον ούτως η άλλως υποβάλλονται κρατούμενοι από την πρώτη τους μέρα στα σωφρονιστικά ιδρύματα, χορήγηση αδειών με το σταγονόμετρο, καθυστέρηση της προγραμματισμένης αποφυλάκισης, επιβολή πειθαρχικών και επιπλέον διώξεων ώστε να αυξηθεί η ποινή που πρέπει να εκτίσουν. Αυτά είναι μερικά από τα εκδικητικά αντίμετρα του κράτους για όσους παραμένουν αμετανόητοι. Το αίτημα της απεργίας του Σπύρου Χριστοδούλου έρχεται να αντιπαρατεθεί σε αυτήν την τακτική και επιδιώκει να δημιουργήσει μια πολύ ελπιδοφόρα πολιτική παρακαταθήκη για κάθε κρατούμενο.

Ούτε ποινικοί ούτε πολιτικοί, μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή

Το παραπάνω σύνθημα ακούγεται σχεδόν σε κάθε πορεία και έχει γραφτεί σε πολλούς τοίχους στα μητροπολιτικά στενά. Το ποινικό υποκείμενο υφίσταται εντός και εκτός των τειχών ανεξαρτήτως σχέσεων συμπάθειας ή αντιπάθειας με τον αναρχικό χώρο. Ο ποινικός κινείται μέσα στο φάσμα της παρανομίας το οποίο είναι αρκετά πλατύ και περιέχει πλήθος έκνομων δραστηριοτήτων. Κομμάτι του παράνομου παζλ είναι και οι ενέργειες απαλλοτρίωσης του πλούτου. Ο διαχωρισμός που κάνουμε στις δραστηριότητες αυτές έχει να κάνει με τα αξιακά χαρακτηριστικά που προσδίδει ο κάθε παράνομος στις πράξεις του. Για εμάς υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο υποκείμενο που αρνείται συνειδητά να υποκύψει στην υποδούλωση της μισθωτής εργασίας και επιλέγει να ληστέψει τους οικονομικά ισχυρούς, από το υποκείμενο που θα ληστέψει τυφλά και χωρίς κανένα κριτήριο οποιονδήποτε, είτε είναι οικονομικά ισχυρός είτε ανίσχυρος, με σκοπό την οικονομική και κοινωνική του ανέλιξη.

Για αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι κάποια από τα παραπάνω υποκείμενα είναι φιλικά προσκείμενα προς τα αξιακά μας και κρίνουμε την δημιουργία της ταμπέλας "κοινωνικός κρατούμενος" περιττή και πως εξυπηρετεί πολιτικάντικες στοχεύσεις. Αρκετές φορές παρατηρούμε πως η αλληλεγγύη εκφράζεται με ελιτίστικα χαρακτηριστικά. Άλλες φορές εξαιτίας διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ αλληλέγγυων και του εκάστοτε ποινικού και άλλες φορές ώστε να δομηθούν τέτοιες σχέσεις μεταξύ τους. Μια άλλη επιδίωξη του συγκεκριμένου όρου αφορά στην ωραιοποίηση παράνομων δραστηριοτήτων προς χάριν κομματιών της αριστεράς μπας και καταφέρουν ορισμένοι αλληλέγγυοι να δομήσουν λυκοφιλίες μαζί τους.

Από την πλευρά μας αδιαφορούμε πλήρως αν κάποιος ποινικός πολιτικοποιηθεί πριν τον εγκλεισμό του η κατά την διάρκεια ή και ποτέ. Κοιτάμε και αναγνωρίζουμε τις πράξεις στις οποίες έχει προχωρήσει και τη στάση που έχει κρατήσει σε όλη του την πορεία εκτός και εντός των τειχών. Στην προκειμένη περίπτωση ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ Σπύρος Χριστοδούλου δηλώνει αναρχικός, κρατάει μια αξιοπρεπέστατη και αμετανόητη στάση, είναι ένας από εμάς και ελπίζουμε οι φλόγες από τις επιθέσεις μας να του δώσουν έστω και λίγη ψυχική δύναμη για να συνεχίσει.

Οι ψυχές μας είναι απόσταγμα οργής. Οργή για κάθε εξουσία, οργή για όποιον και ότι μας καταπιέζει, οργή ενάντια σε ότι μας εγκλωβίζει σε κοινωνικούς συμβιβασμούς, οργή για όσους κλείνουν τους συντρόφους μας στα κελιά της δημοκρατίας. Η αλληλεγγύη για εμάς ανέκαθεν αποσκοπούσε στην καταστροφή δομών της κυριαρχίας. Όσο το αίτημα του συντρόφου δεν ικανοποιείται θα συνεχίσουμε και θα οξύνουμε τις εχθροπραξίες. Καλούμε συντρόφους που αντιλαμβάνονται τον πόλεμο όπως εμείς να προβούν σε επιθετικές ενέργειες και να κλιμακώσουν τον αγώνα αλληλεγγύης για την απεργία πείνας.

Ο σύντροφος Σπύρος Χριστοδούλου βρίσκεται έγκλειστος από το 2015 όταν και συνελήφθη μετά από επιχείρηση των εκάμ στην Χρυσή Ακτή Παναγιάς Βόλου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ο σύντροφος του Σπύρος Δραβίλας αρνούμενος να παραδοθεί στους διώκτες του έδωσε τέλος στην ζωή του.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΔΡΑΒΙΛΑ

Υ.Γ. Δύναμη και αλληλεγγύη στους συντρόφους από τη Ρωσία που δέχονται κατασταλτικά χτυπήματα από το κράτος. Τίποτα δεν θα μείνει αναπαντητο.

Πυρήνας "ΣΠΥΡΟΣ ΔΡΑΒΙΛΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ"/FAI-IRF

πηγή: indymedia
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ