2019-02-16 08:45:17
Φωτογραφία για Χειροπέδες σε 36χρονο για ληστείες σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία
Συνελήφθη, στις 13-2-2019 το βράδυ στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) 36χρονος ημεδαπός για ληστείες σε αρτοποιεία και

ζαχαροπλαστεία, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, ενώ αναζητείται ο 35χρονος ημεδαπός συνεργός του.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) μετά την καταγραφή περιπτώσεων ληστειών σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, κατά το τελευταίο δίμηνο, συγκρότησαν ειδική ομάδα για τον εντοπισμό του δράστη.

Μετά από έρευνες και αξιοποίηση όλων των προανακριτικών στοιχείων, επετεύχθη ο εντοπισμός και η σύλληψη του, μετά από ληστεία που είχε διαπράξει σε ζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 36χρονος κινούμενος με μοτοσυκλέτα, προσέγγιζε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία. Ακολούθως εισέρχονταν σε αυτά, φορώντας είτε καπέλο και γυαλιά είτε κράνος μοτοσικλετιστή και προσποιούμενος ότι φέρει όπλο μέσα στο μπουφάν του, απειλούσε τους υπαλλήλους και αποσπούσε χρηματικά ποσά.


Από την έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

Δύο (2) μπουφάν μηχανής

Δύο (2) κράνη μηχανής

Τρία (3) ζευγάρια γάντια

καπέλο και κασκόλ

Δύο (2) κινητά τηλέφωνα και

τμήμα πινακίδας κυκλοφορίας δίκυκλης μοτοσυκλέτας

Επιπλέον, κατασχέθηκε και η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί οκτώ (8) περιπτώσεις ληστειών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα).

Επιπρόσθετα κατά το παρελθόν ο 36χρονος είχε συλληφθεί για τη διάπραξη ίδιων αδικημάτων και είχαν εξιχνιασθεί είκοσι μια (21) περιπτώσεις ληστειών.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ