2019-02-16 10:59:38
Φωτογραφία για Παρατηρήσεις γύρω από την ψήφιση της αναθεώρησης του Άρθρου 3 του Συντάγματος
Η αναθεώρηση του Άρθρου 3 του Συντάγματος τέθηκε σε ψηφοφορία για καθεμιά από τις τρεις επιμέρους διατάξεις που περιέχει το Άρθρο 3 καθώς και για την Ερμηνευτική Δήλωση που προτείνεται ως προσθήκη στο Άρθρο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δείχνει η παραπάνω φωτογραφία από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας με την οριακή πλειοψηφία των 151 ψήφων πέρασε η αναθεώρηση των παραγράφων α΄ και β΄του Άρθρου 3 ενώ η κατάργηση της παραγράφου γ΄ που αφορά στη μετάφραση του κειμένου της Αγίας Γραφής υπερψηφίστηκε από μεγαλύτερη πλειοψηφία 167 βουλευτών, χωρίς ωστόσο να φτάνει το όριο των 180 βουλευτών ώστε στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή να απαιτείται αριθμός μόνο 151 βουλευτών για την τελική αναθεώρηση της. Επίσης η Ερμηνευτική Δήλωση συγκέντρωσε 153 ψήφους και η μία εκ των δύο παραπάνω σε σχέση με τις παραγράφους α΄ και β΄ είναι αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου που μόνος ψήφισε εκ μέρους όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΣΥ. Άγνωστο παραμένει από ποιον προέρχεται η επιπλέον μία ψήφος υπέρ της αναθεώρησης / προσθήκης της Ερμηνευτικής Δήλωσης στο Άρθρο 3.


Επιπλέον, ενώ το σύνολο των ψηφισάντων βουλευτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι 274, όπως σημειώνεται στο σχετικό πρωτόκολλο ψηφοφορίας, για το συγκεκριμένο άρθρο 3 το άθροισμα των ΝΑΙ, ΟΧΙ και ΠΑΡΩΝ για μεν την παράγραφο α΄ είναι 271 ενώ για τις υπόλοιπες 272. Οι υπόλοιποι 2 ή 3 βουλευτές δεν επέλεξαν τίποτε αλλά άφησαν κενά τα σχετικά πεδία, ψηφίζοντας ουσιαστικά "ΛΕΥΚΟ";  

Σε κάθε περίπτωση καμία παράγραφος ούτε η Ερμηνευτική Δήλωση δεν έλαβε πλειοψηφία 180 βουλευτών και επομένως, εφόσον μάλιστα ισχύσουν ο ίδιος αριθμός ψήφων και στην δεύτερη ψηφοφορία του Μαρτίου, στην επόμενη Βουλή θα απαιτηθούν 180 ψήφοι για την τελική αναθεώρηση του Άρθρου 3.

Και μια μικρή σημείωση. Ουδέν σχόλιον υπήρξε από τις Θεολογικές Σχολές για την προτεινόμενη κατάργηση της παραγράφου γ΄ του Άρθρου 3 που αφορά στην απαγόρευση επίσημης μετάφρασης της Αγίας Γραφής χωρίς την έγκριση της Εκκλησίας. Συμφωνούν με την κατάργηση; Αδιαφορούν για το θέμα; Τι συμβαίνει;

Ισχύουσα και Προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ διάταξη του Άρθρου 3 του Συντάγματος thriskeftika
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ