2019-02-16 13:17:27
Φωτογραφία για Πόνος στη μέση: Αυτές οι ασκήσεις θα σας ανακουφίσουν
Αν ταλαιπωρείστε από πόνους στη μέση, τότε αυτό το πρόγραμμα ενδυνάμωσης είναι η λύση στο πρόβλημά σας

Ήρθε η ώρα να δυναμώσουμε τη μέση μας με τις ασκήσεις που μας προτείνει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη.

Ο πόνος στην περιοχή της μέσης είναι ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους περισσότερους από εμάς. Συνήθως, η ενόχληση αρχίζει μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά ή επειδή έχουμε σηκώσει ή σπρώξει κάτι βαρύ. Για την ενόχληση ενοχοποιείται και η κακή στάση του σώματος στην καρέκλα του γραφείου ή μπροστά στον υπολογιστή ή στο αυτοκίνητο. Ο πόνος μπορεί να προκληθεί ακόμη και λόγω παρατεταμένης ορθοστασίας.

Ακολουθούν οι ασκήσεις που θα σώσουν τη μέση μας από τους κινδύνους και θα δυναμώσουν την περιοχή της μέσης.

Για κάθε άσκηση κάνουμε καθημερινά 20 επαναλήψεις.

Προσοχή: Αν πονάμε πολύ στην μέση δεν κάνουμε απολύτως καμία άσκηση παρά συμβουλευόμαστε τον ορθοπεδικό μας.


Χρήσιμες συμβουλές για σωστή στάση

-Όταν στεκόμαστε όρθιοι, κατανέμουμε το βάρος μας ομοιόμορφα στα πόδια μας.

-Καθόμαστε με ίσια την πλάτη και ευθυγραμμίζουμε αυτιά, ώμους και γοφούς σε μία νοητή κάθετη γραμμή. Οποιαδήποτε παρατεταμένη καθιστή θέση, ακόμη και αν είναι σωστή, μπορεί να είναι κουραστική. Γι’ αυτό σηκωνόμαστε τακτικά και περπατάμε για λίγο ώστε να μειώνουμε την καταπόνηση των ραχιαίων μυών.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ