2019-02-17 09:01:58
Φωτογραφία για ΙΝΚΑ – Αγρίνιο: Μπαράζ καταγγελιών για επιπλέον χρεώσεις σε λογαριασμούς της ΔΕΗ
Νέες ειδοποιήσεις για πληρωμές λογαριασμών που έχουν εξοφληθεί μέσω ΕΛΤΑ

Συχνά – πυκνά το τελευταίο διάστημα λογαριασμοί μπερδεύουν τους καταναλωτές της ΔΕΗ με χρεώσεις στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, με μηδενικές χρεώσεις ρεύματος. Οι διαμαρτυρίες στο Αγρίνιο είναι αρκετές είτε για «φουσκωμένους» λογαριασμούς, είτε για πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω ΕΛΤΑ που στη συνέχεια λαμβάνουν έτερους για αποπληρωμή του ίδιου και για υποτιθέμενες παραβιάσεις ρολογιών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΙΝΚΑ και της Ένωσης Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Λεχουρίτη: «η ΔΕΗ, ως οφείλει, έχει δώσει την καταμέτρηση των ρολογιών σε ιδιωτικές εταιρείες. Όμως, παρατηρείται το φαινόμενο να μην κάνουν ως όφειλαν τις συχνές μετρήσεις, να περνάει δηλαδή το τετράμηνο. Είναι γνωστό πως σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό έρχεται ενημέρωση ότι η επόμενη καταμέτρηση θα γίνει σε συγκεκριμένη ημερομηνία
. Αντί λοιπόν η συγκεκριμένη ημερομηνία να είναι και η ημερομηνία καταμέτρησης, δεν κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο τα συνεργεία να καταγράψουν τα ρολόγια με αποτέλεσμα να καθυστερούν έξι ή και οκτώ μήνες, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να σε χρεώνει με τα δεδομένα της κιλοβατώρας που έχεις καταναλώσει συνολικά και όχι μέσα στο τετράμηνο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνεις την έκπτωση από την πλευρά της ΔΕΗ και δεύτερον να πληρώνεις αυξημένο τιμολόγιο στην κιλοβατώρα. Σήμερα ένας υπερφουσκωμένος λογαριασμός να είναι δύσκολο να πληρωθεί. Το άλλο κομμάτι των διαμαρτυριών είναι ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν διενέξεις μεταξύ ΕΛΤΑ και ΔΕΗ. Πολλοί συμπολίτες μας είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς τους μέσω των ΕΛΤΑ. Επειδή όμως τα ΕΛΤΑ δεν απέδωσαν τα χρήματα αυτά στη ΔΕΗ ένεκα του ότι η ΔΕΗ οφείλει προς τα ΕΛΤΑ, χωρίς να γίνει η εκκαθάριση των μεταξύ τους διαφορών, οι καταναλωτές λαμβάνουν ενημέρωση να πληρώσουν για λογαριασμό που ήδη έχουν εξοφλήσει των ΕΛΤΑ. Αυτό είναι αδιανόητο. Γιατί πρέπει ο καταναλωτής να ταλαιπωρείται; Επίσης, η ΔΕΗ πολλές φορές και χωρίς ενημέρωση στέλνει επιπλέον χρεώσεις υποτίθεται για παραβίαση των ρολογιών. Η κάθε παραβίαση έχει πρόστιμο 50 ευρώ. Δεδομένου ότι υπάρχουν χιλιάδες ρολόγια και η ΔΕΗ μπορεί να θεωρεί ότι παραβιάστηκαν πάρα πολλά χρεώνει τους πολίτες με επιπλέον 50 ευρώ. Δεν είναι δυνατόν να χρεώνουν ρυθμιζόμενες χρεώσεις, οι οποίες είναι ανάλογες της κατανάλωσης και όχι του παγίου. Όταν η κατανάλωση ρεύματος είναι μηδενική γιατί πρέπει να πληρώνουν περίπου 2,50 ευρώ επιπλέον χρεώσεις; Είναι καθαρό κλέψιμο και ας βγει ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης να μας πει ότι δεν συμβαίνει αυτό. Το καταγγέλλουμε με έγγραφα. Γυναίκα στις 13/ 07/18 πλήρωσε μέσω ΕΛΤΑ 714 ευρώ και της ήρθε τελευταίος λογαριασμός να πληρώσει 1.267 ευρώ, χωρίς να ληφθεί υπόψη από την ΔΕΗ ότι ο λογαριασμός είχε εξοφληθεί μέσω ΕΛΤΑ».

Εφημερίδα «Συνείδηση»
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ