2019-02-17 19:20:02
Φωτογραφία για Ο Πρωθυπουργός αποχαιρετά τον Διονύση Αρβανιτάκη
Με επαινετικά λόγια αποχαιρετά ο Πρωθυπουργός τον Διονύση Αρβανιτάκη, τον βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση «φούρναρη της Κω», που έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και συμπαράστασης στους πρόσφυγες που έφθαναν στο νησί του.

Σε ανάρτηση του, στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει: «Ο Διονύσης Αρβανιτάκης στάθηκε καθημερινά και έμπρακτα με αλληλεγγύη στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων, μέχρι το τέλος της ζωής του. Η προσφορά του θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Συλλυπητήρια στους οικείους του».

«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του υποδειγματικού Ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος βραβεύθηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη σπάνια μεγαλοψυχία του, την ευαισθησία έναντι των εκατοντάδων δυστυχισμένων μεταναστών», δήλωσε από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την απώλεια του φούρναρη της Κω.

«Η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης. Καλό σου ταξίδι, φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες & ταλαιπωρημένες ψυχές», τονίζει ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας παράλληλα θα ειλικρινή του συλλυπητήρια στου οικείους του, στην δήλωση του, η οποία αναρτήθηκε και στα ελληνικά, στον λογαριασμό του στο Twitter.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ