2019-02-18 12:16:41
Φωτογραφία για Υπάρχουν κι αυτά τα μυαλά! -Αμερικανός ίδρυσε κίνημα υπέρ των εμβολίων
Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Η μητέρα του Ίθαν ανήκει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και δεν έχει εμβολιάσει κανένα από τα 5 παιδιά της! Αλλά ο Ίθαν Λιντενμπέργκερ μόλις έγινε ενήλικος άρχισε να ενημερώνεται και να επιζητεί τον εμβολιασμό προσπαθώντας μάλιστα να σώσει και τα ανήλικα αδέλφια του!

«Λόγω των πεποιθήσεων των γονιών μου δεν έχω κάνει κανένα εμβόλιο. Ένας θεός ξέρει πώς είμαι ακόμη ζωντανός» έγραψε ο Ιθαν στην ιστοσελίδα Reddit την ώρα που οι ΗΠΑ περνούν τη χειρότερη επιδημία ιλαράς από τότε που εξαλείφθηκε η ασθένεια.

Όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον τρεις έφηβοι από διαφορετικές Πολιτείες απευθύνθηκαν στο Reddit λέγοντας ότι οι γονείς τους αντιτίθενται στα εμβόλια, αλλά οι ίδιοι φοβούνται για την υγεία τους και θέλουν να αναλάβουν δράση. Μάλιστα η ανάρτηση του Ίθαν είχε περισσότερα από 1.200 σχόλια.

Στην «Washington Post», που ήρθε σε επαφή μαζί του, δήλωσε ότι όλα ξεκίνησαν όταν πριν από χρόνια παρατήρησε ότι η μητέρα του αναρτούσε βίντεο κατά των εμβολίων και ρώτησε τους φίλους του σχετιλά. Όλοι είχαν εμβολιαστεί. Τι συνέβαινε λοιπόν στην οικογένειά του; Ξεκίνησε να διαβάζει επιστημονικά άρθρα και όπως λέει«ήταν σαφές ότι υπήρχαν πολύ περισσότερες αποδείξεις υπέρ των εμβολίων παρά κατά».


Οταν όμως προσπάθησε να πείσει τη μητέρα του Τζιλ Γουίλερ να εμβολιάσει τον ίδιο και τα αδέλφια του – 16, 14, 5 και 2 ετών– αυτή αρνήθηκε, ισχυριζόμενη ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα για την υγεία και νευρίασε πολύ μαζί του που ψάχνει το θέμα.

Ο Λιντενμπέργκερ, που φοιτά στην τελευταία τάξη του λυκείου, άρχισε ήδη να κάνει τα απραίτητα εμβόλια. Μια άλλη έφηβη από την Ουάσιγκτον, που επίσης έγραψε στο Reddit, δεν μπορεί να αρχίσει να εμβολιάζεται επειδή ακόμα είναι ανήλικη. Αλλά ο Λιντενμπέργκερ καλεί τις αρχές των 50 Πολιτειών να μειώσουν την ηλικία που ένας έφηβος μπορεί να κάνει εμβόλιο χωρίς τη συγκατάθεση του κηδεμόνα του...
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ