2019-02-18 13:00:40
Φωτογραφία για Ο Ολυμπιακός ανοίγει νέα εποχή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ;
Στον Ολυμπιακό βλέπουν ότι οι αρμόδιες αρχές δεν έλαβαν υπόψιν τα αιτήματά τους στο θέμα της ποινής τους για την αποχώρηση στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Ως γνωστόν, ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει αίτημα για εξέταση της υπόθεσης αποχώρησης με βάση το δίκαιο της ΕΟΚ, ωστόσο η αθλητική δικαστής αποφάσισε με τα «μέτρα» του ΕΣΑΚΕ, αφαιρώντας έξι βαθμούς από την ομάδα.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τους λόγους για τους οποίους όλα τα ενδεχόμενα φαντάζουν ανοιχτά. Ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει την καλύτερη δυνατή λύση, με τους ιθύνοντες της Αδριατικής Λίγκας και της VTB να μην λένε όχι στην προοπτική συμμετοχής των «ερυθρολεύκων» στα εν λόγω πρωταθλήματα. Ωστόσο, παρά το ισχυρό brand name που έχει ο Ολυμπιακός, υπάρχουν στη μέση αρκετές αντικειμενικές δυσκολίες, όπως είναι η διάρθρωση του καταστατικού των εν λόγω πρωταθλημάτων, αλλά και το θέμα της απόστασης. Παρόλα αυτά, οι επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού, μπορεί να συνδεθούν άμεσα με τη Euroleague
. Εφόσον ο Ολυμπιακός αποχωρήσει από την Basket League, μπορεί να αγωνίζεται στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ραγδαίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με «μπροστάρηδες» τους Πειραιώτες. Στο μυαλό του Τζόρντι Μπερτομέου και των ισχυρών της Euroleague υπάρχει η δημιουργία μιας κλειστής λίγκας. Τα δεκαετή συμβόλαια δείχνουν τον «δρόμο», ωστόσο μέχρι στιγμής, υπάρχει ταυτόχρονη παρουσία των 16 ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα και την ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εάν ο Ολυμπιακός αποφασίσει πως είναι αδύνατη η περαιτέρω συμπόρευσή του με τη Basket League, τότε υπάρχει πιθανότητα να δρομολογηθούν εξελίξεις, οι οποίες «εφάπτονται» στο πλάνο Μπερτομέου. Μέχρι στιγμής τα πάντα παρατίθενται σε φιλολογικό επίπεδο. Ωστόσο, εάν γίνουν πράξη, τότε μπορεί να γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες μιας νέας εποχής στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει την αρχή, έστω και έμμεσα.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ