2019-02-18 15:43:46
Φωτογραφία για Δίκη Επαναστατικού Αγώνα: Τί ρώτησε η Πόλα Ρούπα στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής - Τί σχολίασε ο Νίκος Μαζιώτης
Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: 5η ΔΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (15/1/2019) ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ

Η ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ,ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΛΕΣΙΝΑ ΚΑΘΩΣ & ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΣΤΙΣ 5/1/2017 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 6ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ.

Ρούπα: Κ. μάρτυρα, στις 4 Ιανουαρίου (2017) δώσατε μία κατάθεση στην υπηρεσία όπου δουλεύετε, όπου λέγατε αυτά που είπατε και τώρα, αλλά γράφεται ακριβώς, ότι εντοπίστηκε μία γυναίκα η οποία προσομοιάζει στα χαρακτηριστικά της Ρούπα. Με βάση το γεγονός ότι κάποιος ‘‘προσομοιάζει’’ με έναν καταζητούμενο, οργανώνετε επιχείρηση με ΕΚΑΜ; Το προσομοιάζω δεν σημαίνει ότι είναι.


Μάρτυρας: Εντάξει, το προσομοιάζω έτσι και ήμουνα εγώ στο σημείο και επειδή σας γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, (σημαίνει) σας αναγνώρισα.

Ρούπα: Ναι, δεν είπατε ότι με αναγνωρίσατε με βεβαιότητα, είπατε ότι προσομοίαζε.

Μάρτυρας: Ναι, εντάξει, είχα κάποιες αμφιβολίες, δεν μπορούσα να είμαι 100% σίγουρος. Ρούπα: Ναι, η κατάθεσή σας στις 4 του μήνα, η οποία έδωσε το πράσινο φως για την επιχείρηση, λέει ‘‘προσομοίαζε’’.

Μάρτυρας: Ναι, ‘‘προσομοίαζε’’.

Ρούπα: Και ρωτώ τώρα. Αυτό είναι μια πρακτική που ακολουθεί η ΔΑΕΕΒ παγίως; Δηλαδή βρίσκει κάποιους που προσομοιάζουν και στήνει μια τέτοια επιχείρηση με ΕΚΑΜ.

Μάρτυρας: Όχι, σε καμία περίπτωση.

Ρούπα: Σε καμία περίπτωση.

Μάρτυρας: Έχετε ακούσει ότι η ΔΑΕΕΒ και η ΕΚΑΜ μπαίνουν κάθε μέρα σε σπίτια και επειδή μας μοιάζει ο καθένας με κάποιον;

Ρούπα: Αυτό ρωτώ και εγώ. Αυτό. Λέτε ότι ‘‘προσομοίαζε’’ η γυναίκα και οργανώνετε επιχείρηση με ΕΚΑΜ. Μου λέτε τώρα ότι δεν είναι μια πάγια τακτική της ΔΑΕΕΒ, δηλαδή όταν ‘‘προσομοιάζει’’.

Πρόεδρος: Απάντησε ο μάρτυρας.

Ρούπα: Αφήστε με κ. πρόεδρε.

Πρόεδρος: Τώρα το τι τακτική ακολουθεί η ΔΑΕΕΒ Ρούπα: Όχι, με ενδιαφέρει πάρα πολύ…

Μαζιώτης: Έχει μεγάλη σημασία αυτό.

Ρούπα: Άμα δεν ρωτήσω αυτά….

(παρέμβαση προέδρου...)

Ρούπα: Να καταγραφεί ότι δεν ακολουθεί η ΔΑΕΕΒ τακτική να οργανώνει επιχειρήσεις με ΕΚΑΜ όταν εντοπίζει κάποιον που ‘‘προσομοιάζει’’ με κάποιον καταζητούμενο. Δεν είναι σύνηθες. Γιατί σε αυτή την περίπτωση έγινε;

Μάρτυρας: Υπάρχει απάντηση σε αυτό που ρωτάτε;

Ρούπα: Όλο και κάποια απάντηση θα υπάρχει αφού έγινε.

Μάρτυρας: Ήσασταν καταζητούμενη…

Ρούπα: Ναι, εγώ ήμουν καταζητούμενη. Εσείς δεν ήσασταν σίγουρος αν ήμουν εγώ αυτή. Μάρτυρας: Προσομοίαζε σημαίνει υπήρχαν μικρές αμφιβολίες ότι μπορεί να μην ήσασταν. Πολύ μικρές, ελάχιστες.

Ρούπα: Πάντως είναι μια πρακτική που δεν την ακολουθεί συνήθως η ΔΑΕΕΒ. Αυτό το είπατε μόνος σας.

Μάρτυρας: Τελοσπάντων.

Ρούπα: Ναι, το είπατε.

Πρόεδρος: Σήμερα καταθέτει ό,τι γνώριζε καλά, τα είπε…

Ρούπα: Κ. πρόεδρε, τα είπε. Με το ‘‘προσομοιάζει’’ να γίνει αιτία να οργανωθεί μια επιχείρηση εισβολής σε σπίτι με ΕΚΑΜ δεν συνηθίζεται. Το είπε. Μην το διορθώνετε εσείς τώρα. Επόμενη ερώτηση να κάνω. Τι ώρα ήταν αυτή η παρατήρηση που κάνατε στην βεράντα με το παιδί, θυμάστε;

Μάρτυρας: Νομίζω ότι εσείς πήγατε 7:30 μμ στην οικία, εφτάμισι, οχτώ παρά, 9:15 αν θυμάμαι καλά έφυγε η κοπέλα (Αθανασοπούλου), έως τις 9:30μμ.

Ρούπα: Γιατί κάνετε μία περιγραφή και στην προανακριτική για το παιδί ενώ είναι αργά, είναι χειμώνας, είναι νύχτα, δεν νομίζω ότι φαινόταν το παιδί εκείνη την ώρα για να προσδιορίσεις ηλικία, χρώμα μαλλιών, μήκος μαλλιών, κλπ, κλπ.

Μάρτυρας: Επειδή είχατε ανάψει ένα φως στο μπαλκόνι, φαινόντουσαν τα χαρακτηριστικά, το ύψος του…

Πρόεδρος: Τι αμφισβητείται από τα αποδεικτικά στοιχεία:

Ρούπα: Το γεγονός ότι μπήκανε στο σπίτι μου κατόπιν αυτού του είδους τον εντοπισμό που είπε ο μάρτυρας ότι είδε κάποια που ‘‘προσομοίαζε’’ σε μένα.

Μάρτυρας: Δεν κάναμε λάθος όμως.

Πρόεδρος: Ότι δεν ήταν νόμιμη η ενέργειά τους;

Ρούπα: Δεν είπα αυτό. Μπορώ να πω εγώ ότι έκανε παρανομία η ΔΑΕΕΒ; Άλλο θέλω να πω.

(Κατόπιν παρέμβασης της προέδρου)

Ρούπα: Να προχωρήσω και θα καταλάβετε. Μην διακόπτετε. Αφήστε το να εξελιχθεί ομαλά. Δεν θα πάθει κάτι ο μάρτυρας. Να τον ρωτήσω θέλω. Όσο θέλω θα τον ρωτήσω.

Πρόεδρος: Όχι, πρέπει να είναι μέσα στην κατηγορία.

Ρούπα: Μέσα στην κατηγορία είναι.

Πρόεδρος: Αμφισβητείτε τα πραγματικά περιστατικά.

Μαζιώτης: Ρωτάει άσχετα πράγματα κ. πρόεδρε;

Ρούπα: Μέσα στην κατηγορία είναι και μέσα στην υπόθεση.

Πρόεδρος: Αυτά πρέπει να σας πω, συνεχίστε.

Ρούπα: Μπορείτε να μου πείτε, επειδή ήταν πληροφορία που είχατε ότι εγώ…. λέτε στην προανάκριση ότι…

Μάρτυρας: Ότι κινείστε στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ρούπα: Ότι κινούμαι στις συγκεκριμένες περιοχές.

Μάρτυρας: Ότι κάπου εκεί διαμένατε.

Ρούπα: Μπορείτε να πείτε τι είδους πληροφορία ήταν αυτή; Αν ήταν ανώνυμη, επώνυμη, τηλέφωνο;

Μάρτυρας: Έχει σημασία;

Ρούπα: Έχει.

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να σας πω.

Ρούπα: Είχατε και άλλες πληροφορίες για μένα;

Μάρτυρες: Χιλιάδες.

Ρούπα: Γιατί εστιάσατε ειδικά σε αυτή την πληροφορία που σας έδωσε και 4-5 περιοχές; (Νότια Προάστια)

Μάρτυρας: Γιατί προφανώς συγκλίνανε και άλλες πληροφορίες. Μπορεί να έχουμε πληροφορίες, είτε από συναδέλφους, είτε στο τηλεφωνικό μας κέντρο, ότι υπάρχει μια συγκέντρωση πληροφοριών για την συγκεκριμένη περιοχή, κινηθήκαμε προς τα εκεί.

Ρούπα: Τον Οκτώβριο του 2016 δεν διεξήγατε έρευνες και στο Μαρούσι;

Μάρτυρας: Ναι από ότι ξέρω αν και δεν ήμουν εκεί. Αλλά απ’ ότι ξέρω, ναι.

Ρούπα: Γίνονταν και στο Μαρούσι έρευνες. Οι έρευνες που γινόντουσαν στο Μαρούσι… Μάρτυρας: Δεν μπορώ να σας απαντήσω για το Μαρούσι.

Ρούπα: Είχανε δημοσιοποιηθεί, μην ανησυχείτε. Και λεγόταν…

Μάρτυρας: Οκτώβριο του ’16;

Ρούπα: Τον Οκτώβριο, όχι τον Σεπτέμβριο που αναφερθήκατε εσείς, μετά. Δηλαδή υπήρχε ένα μεγάλο κλιμάκιο της ΔΑΕΕΒ το οποίο ερευνούσε την περιοχή των νοτίων προαστίων, κάποιο άλλο κλιμάκιο υπήρχε που διερευνούσε τα βόρια προάστια.

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω εγώ. Δεν μπορώ να σας απαντήσω.

Ρούπα: Μα μου είπατε ναι.

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω, δεν ήμουνα παρών. Ρούπα: Ναι, μου είπατε ότι γίνονταν έρευνες στο Μαρούσι. Τώρα το ’πατε.

Μαζιώτης: Αλλά δεν συμμετείχα εγώ, αυτό είπατε.

Ρούπα: Τώρα σας ρώτησα, το ’16 γινόντουσαν έρευνες στο Μαρούσι και μου είπατε ναι. Μάρτυρας: Το ναι δεν επιβεβαιώνει αυτό που λέτε αλλά ναι, συνεχίστε αυτό που λέτε. Το ναι εκεί πήγαινε.

Ρούπα: Εντάξει, μην παίζουμε τώρα με τις λέξεις. Μου είπατε ναι για τις έρευνες. Εσείς το είπατε. Τώρα αν νομίζετε ότι κάνατε λάθος που το ’πατε…

Μάρτυρας: Εγώ δεν ξέρω. Εγώ σας είπα πριν ότι ήμουν επικεφαλής στις έρευνες που γινόντουσαν στα νότια προάστια. Σας καλύπτει αυτό;

Ρούπα: Εγώ να συνεχίσω να ρωτάω; Εσείς μου είπατε ότι γίνονταν έρευνες και στα βόρεια προάστια. Εσείς ήσασταν στα νότια προάστια, κάποιος άλλος ήταν στα βόρεια προάστια. Εσείς στην προανακριτική σας κατάθεση είπατε ότι με εντοπίσατε έξω από μια πιτσαρία. Αυτό λέτε στην προανακριτική. Ότι….

Πρόεδρος: Μην επαναλαμβάνετε τα ίδια.

Ρούπα: Η ερώτησή μου ξεκινάει από το πού ήταν και με εντόπισε. Εσείς προσωπικά ήσασταν στη Pizza Fun; Εσείς προσωπικά;

Μάρτυρας: Ναι.

Ρούπα: Δηλαδή οι έρευνες στα νότια προάστια είχαν να κάνουν με τις πιτσαρίες, δηλαδή σε κάθε πιτσαρία στα νότια προάστια υπήρχε και ένας αστυνομικός της ΔΑΕΕΒ;

Μάρτυρας: Έτυχε να σας εντοπίσω στο συγκεκριμένο σημείο. Περάσατε εκείνη τη στιγμή και εμείς…

Ρούπα: Εσείς που ήσασταν; Ήσασταν στην πιτσαρία;

Μάρτυρας: Ακριβώς απέναντι μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Ρούπα: Και τι κάνατε εκεί;

Μάρτυρας: Τίποτα, καθόμουνα και έπινα καφέ.

Ρούπα: Καθόσασταν και πίνατε καφέ. Δηλαδή τυχαία με είδατε;

Μάρτυρας: Τυχαία σας είδα.

Ρούπα: Τυχαία; Από απέναντι στο αυτοκίνητο; Και λέτε, α, προσομοιάζει με την Ρούπα; Και μετά είπατε να πάτε να κάνετε την επιχείρηση λίγες ώρες αργότερα; Προφανώς αυτό δεν ήταν λόγος οργάνωσης και απόφασης μιας επιχείρησης;

Μάρτυρας: Εκ του αποτελέσματος, μάλλον ήταν πολύ σοβαρός λόγος.

Ρούπα: Εκ του αποτελέσματος.

Μάρτυρας: Εκ του αποτελέσματος ήταν πολύ σοβαρός.

Πρόεδρος: Όταν εξετάζετε τον μάρτυρα έχετε κάποιες αμφιβολίες…

Ρούπα: Μπορώ να συνεχίσω να κάνω ερωτήσεις στον μάρτυρα και να σας εξηγήσω μετά γιατί κάνω όλες αυτές τις ερωτήσεις; Και εξάλλου σε αυτήν την επιχείρηση επειδή ακριβώς υπήρχε και ένα παιδί θέλω να κάνω και την άλλη ερώτηση. Διαπιστώσατε ότι είμαι μια γυναίκα η οποία προσομοιάζει με την Ρούπα που έχει και ένα παιδί. Πέρα από το γεγονός που σας ρώτησα αν οργανώνετε επιχειρήσεις με ΕΚΑΜ με προσομοίωση υπόπτου και μου είπατε όχι, οργανώνετε επιχειρήσεις με ΕΚΑΜ ενώ έχετε ανήλικο παιδί να αντιμετωπίσετε;

Μάρτυρας: Δεν ξέραμε την κατάσταση στο εσωτερικό του διαμερίσματος που θα αντιμετωπίσουμε. Και η ΕΚΑΜ είναι η αρμόδια υπηρεσία που έχει τους όρους της επιχείρησης. Ρούπα: Καλά, δεν είσαστε 100% βέβαιοι αν ήμουν εγώ.

Μάρτυρας: Δεν ξέραμε τι θα αντιμετωπίζαμε μέσα. Μπορεί να υπήρχε μία πόρτα… οτιδήποτε. Όπως νομίζω ότι βρέθηκαν και κάποια όπλα μετά μέσα στο σπίτι.

Ρούπα: Υπήρχε ένα παιδί μέσα;

Μάρτυρας: Υπήρχε.

Ρούπα: Το είχατε δει από πριν; Συζητήσατε μέσα στη ΔΑΕΕΒ καθόλου τον τρόπο που θα εξελιχθεί αυτή η επιχείρηση;

Μάρτυρας: Ήμουνα παρών και στην είσοδο στο σπίτι…

Ρούπα: Σας θυμάμαι.

Μάρτυρας: Αφού με θυμόσαστε, θα θυμόσαστε και την όλη στάση της υπηρεσίας και τον σεβασμό που δείξαμε και σε σας και στο παιδί. Οπότε αυτά που με ρωτάτε για να δημιουργήσατε εντυπώσεις….

Ρούπα: Γιατί επελέγη να γίνει έξι η ώρα η επιχείρηση;

Μάρτυρας: Δεν ήταν δική μας υπόθεση αυτό.

Ρούπα: Δηλαδή με εντοπίσατε το απόγευμα όπως λέτε…

Μάρτυρας: Υπάρχει ένας χρόνος για να οργανωθεί η επιχείρηση.

Ρούπα: Κάποιες ώρες είναι.

Μάρτυρας: Αυτό σας λέω. Χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για να γίνει η συνεννόηση….

Ρούπα: Για να εξακριβώσετε ότι ήταν 100% το συγκεκριμένο άτομο που ψάχνατε, δεν υπήρχε σκέψη για να βεβαιωθείτε να τεθεί υπό παρακολούθηση;

Μάρτυρας: Όχι.

Ρούπα: Γιατί;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξε.

Ρούπα: Γιατί έγινε εκείνη την ώρα;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα ήμασταν έτοιμοι.

Ρούπα: Δεν θα μπορούσατε να με πιάνατε στο δρόμο όταν ήμουνα με το παιδί;

Μάρτυρας: Όχι.

Ρούπα: Γιατί;

Μάρτυρας: Αυτό κρίναμε εκείνη τη στιγμή. Αυτό πράξαμε.

Μαζιώτης: Έχει ξαναγίνει το 2015.

Ρούπα: Σε περίπτωση καταζητούμενων για υπόθεση τρομοκρατίας σε εισαγωγικά όπου υπήρχε ανήλικο παιδί, τέτοια επιχείρηση δεν έγινε. Τον συνέλαβε η υπηρεσία σας στον δρόμο, ήτανε το παιδί μπροστά, δεν έγινε καμία εισβολή με ΕΚΑΜ σε σπίτι. Τον πιάσανε στο δρόμο, και τέλειωσε η ιστορία.

Μαζιώτης: Τον κ. Πετρακάκο αν θυμάστε.

Μάρτυρας: Αυτό το θυμάμαι. Αυτό δεν κρίνεται…

Πρόεδρος: Ποιο αποδεικτέο στοιχείο αμφισβητείτε;

Μαζιώτης: Έγινε εγκλεισμός ανηλίκου μετά την σύλληψη της Ρούπα στο ψυχιατρείο. Όλη αυτή η υπόθεση με τον τρόπο που έγινε με εισβολή των ΕΚΑΜ με ανήλικο παιδί, η αφαίρεση της επιμέλειας από μας, όλα αυτά συνδέονται. Εσείς μπορεί να μην θέλετε να τα καταλάβετε Και προηγουμένως ρωτήσαμε, έχει ξαναγίνει σύλληψη ζευγαριού με παιδιά στο δρόμο…

Συνήγορος: Η διαδικασία αυτή που ακολουθήθηκε για το συγκεκριμένο παιδί εξευτελίζει κάθε έννοια…

Πρόεδρος: Με τι έχει να κάνει αυτό σε αυτό το δικαστήριο;

Μαζιώτης: Δεν σας ζητήσαμε να κρίνετε.

Πρόεδρος: Θέλετε να ακουστούν, να τα πείτε για λόγους εντυπώσεων, πείτε τα. 

Μαζιώτης: Για λόγους εντυπώσεων;

Ρούπα: Κ. Πρόεδρε, το δικαστήριό σας, σας απασχολεί μόνο ότι έγινε αυτή η επιχείρηση επιτυχώς, και τι βρέθηκε στο σπίτι. Πόσο ένοχη και πόσο επικίνδυνη ήταν η Ρούπα. Και μάλιστα σε σχέση με τη ‘‘διεύθυνση’’ που δεν έχετε απαντήσει σε σχέση με την εκκρεμοδικία. Σε σχέση με όλα αυτά τα ζητήματα έχετε μια οπτική. Εγώ έχω μια άλλη οπτική για το πώς γίνονται τα πράγματα και με ποιο τρόπο γίνονται τα πράγματα. Θέλω να αναδειχτεί και η δικιά μου. Συνδέονται και με την δικογραφία και με τις κατηγορίες όλα αυτά που λέω. Θα τα συνδέσω όταν είναι η ώρα τους. Αφήστε να εξετάσω τον μάρτυρα και στην πορεία θα τα συνδέσω. Δεν τα πετάω έτσι στον αέρα.

Όσον αφορά το ζήτημα της έρευνας και του εντοπισμού που έγινε, επειδή είπατε ότι δεν έχει ξαναγίνει μόνο να προσομοιάζει κάποιος και να οργανώνεται επιχείρηση και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, αντιλαμβάνομαι την σπουδή σας να γίνει η σύλληψη, να μην διαφύγω, να μην προλάβω να κάνω κάτι κλπ, με την μόνη διαφορά και το αμφισβητώ και το λέω είναι ότι δεν πιστεύω αυτά που λέτε εδώ πέρα. Δεν πιστεύω ότι με εντοπίσατε και είπατε, α, της μοιάζει και πάμε μετά από λίγες ώρες να κάνουμε μια επιχείρηση με ΕΚΑΜ σε ένα σπίτι με ένα ανήλικο παιδί και μια γυναίκα μόνη της. Ήσασταν βέβαιοι ότι ήμουν εγώ και όχι από εκείνη την ημέρα. Πληροφορίες είχατε αλλά όχι από εκείνη την μέρα. Σωστά;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να σας πω κάτι. Τώρα αυτά είναι….

Μαζιώτης: Είναι μυστικά και δεν μπορεί να τα επιβεβαιώσει η αστυνομία.

Ρούπα: Είναι μυστικά και μην μας λέτε τώρα ότι με εντοπίσατε μια γυναίκα στον δρόμο και είπατε, α, προσομοιάζει στη Ρούπα και οργανώνουμε μια επιχείρηση των ΕΚΑΜ σε ένα σπίτι, με ένα ανήλικο παιδί και πάμε 6 η ώρα το πρωί. Και κατεβάζουμε την πόρτα και μπαίνουμε με τα ΕΚΑΜ μέσα. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Μάρτυρας: Ψάχναμε μήνες, ψάχναμε μήνες.

Ρούπα: Ψάχνατε μήνες κύριε. Ψάχνατε χρόνια και μήνες. Δεν το αμφισβητώ αυτό. Και στα νότια προάστια, και στα βόρεια προάστια, και στην Ανατολική Αττική και στην Β.Α Αττική ψάχνατε. Το ξέρω ότι ψάχνατε. Και να σας πω κάτι; Σας είχα ‘‘τρακάρει’’ κιόλας. Όχι εσάς προσωπικά. Έχω πέσει πάνω σε ανθρώπους της ΔΑΕΕΒ, με κοιτάξανε και δεν με αναγνωρίσανε. Εσείς μου λέτε με αναγνωρίσατε, 7:00 η ώρα την νύχτα από το απέναντι πεζοδρόμιο μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Το αμφισβητώ. Αυτό θέλω να πω. Η πληροφορία δεν ήταν από ’κει. Η πληροφορία ήταν από αλλού, είχε δοθεί, ήταν βέβαιο ότι εκεί ήμουνα. Ήτανε βέβαιη η ΔΑΕΕΒ ότι ήμουν εκεί και οργανώθηκε επιχείρηση 6:00 η ώρα το πρωί έτσι όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις πολύ-πολύ επικίνδυνων ανθρώπων παρ’ όλο που υπήρχε το παιδί μέσα. Τώρα πώς έγινε η εισβολή μέσα στο σπίτι; Το θυμόσαστε;

Μάρτυρας: Τι εννοείτε πως έγινε;

Ρούπα: Πώς μπήκατε μέσα;

Μάρτυρας: Αυτό ήταν δουλειά της άλλης υπηρεσίας.

Ρούπα: Αφού ήσασταν μαζί.

Μάρτυρας: Η είσοδος ήταν δουλειά της….

Ρούπα: Ναι, πώς μπήκατε μέσα;

Μάρτυρας: Η διαδικασία εννοείτε;

Ρούπα: Ναι, η διαδικασία.

Μάρτυρας: Ανοίξαμε την πόρτα.

Ρούπα: Πώς την ανοίξατε;

Μάρτυρας: Με κάποιο μηχάνημα που έχει η ομάδα (ΕΚΑΜ)!

Ρούπα: Ποιο μηχάνημα;

Μάρτυρας: Το μηχάνημα που έχουν για να ανοίγουν την πόρτα.

Ρούπα: Το μηχάνημα που είχαν ήταν οι κλωτσιές. Κατέβασαν την πόρτα και μπήκαν τα ΕΚΑΜ έτσι όπως κάνουν επιχείρηση με τις ασπίδες και πέσανε πάνω μου. Θυμόσαστε ότι είχα ματώσει; Θυμόσαστε ότι άρχιζα να φωνάζω για να αφήσουν το παιδί και σταματήσανε;

Μάρτυρας: Κάνετε λάθος.

Ρούπα: Όχι, εγώ άρχισα να φωνάζω για το παιδί και σταματήσανε. Και ηρεμήσατε όλοι, ηρεμήσατε.

Μάρτυρας: Κάνετε λάθος.

Ρούπα: Όχι, δεν κάνω καθόλου λάθος. Εγώ άκουσα τον θόρυβο, σηκώθηκα στάθηκα απέναντι από την πόρτα, κατεβαίνει η πόρτα, πέσανε πάνω μου τα ΕΚΑΜ, το παιδί ήταν δίπλα και ηρέμησα το παιδί, ηρέμησαν όλοι και μετά παρουσιαστήκατε εσείς και είπατε ηρεμήστε, Θυμάμαι πολύ καλά τι έγινε. Μετά χαρακτηριστικά μου είπατε έχετε αίματα γιατί πήγα στο παιδί να το ηρεμήσω, σκούπισα τα αίματα, ακροβολιστήκατε μέσα στο σπίτι και του είπα του παιδιού μην τους δίνεις σημασία, δεν πειράζουν, λίγη φασαρία κάνουν και θα πας ένα ταξίδι και δεν τρέχει τίποτα. Εντάξει; Εκεί σταμάτησε η ιστορία.

Η συνέχεια τώρα. Πήγαμε μαζί με το παιδί στην ασφάλεια. Σας είπα εγώ ήρεμα και ωραία, όχι χειροπέδες και τέτοια, να πάρω το παιδί να μπούμε σε ένα αμάξι και του είπα ότι θα πάμε σε μια μεγάλη πολυκατοικία. Μάρτυρας:…..

Ρούπα: Όχι, όχι, μου είπες εσύ χειροπέδες, μου λες να μου βάλετε και είπα όχι, τέλος και σταμάτησε εκεί η ιστορία.

Μάρτυρας: Δεν έχετε πολύ καλή μνήμη.

Ρούπα: Γιατί;

Μάρτυρας: Δεν γίνανε έτσι τα πράγματα.

Ρούπα: Πώς γίνανε;

Μάρτυρας: Ποτέ δεν είπαμε πως θα σας περάσουμε χειροπέδες.

Ρούπα: Λες ψέματα.

Πρόεδρος: Ωραία.

Ρούπα: Κυρία πρόεδρε γιατί εσείς ενοχλείστε; Δεν κατάλαβα, γιατί ενοχλείστε;

Πρόεδρος: Γίνεται εδώ μια περιγραφή που δεν αφορά την υπόθεση.

Ρούπα: Τι δεν αφορά την υπόθεση; Αν δεν αφορά αυτό την υπόθεση τότε τι την αφορά; Μαζιώτης: Η σύλληψη της Ρούπα είναι. Τι δεν αφορά την υπόθεση; Δεν αφορά το δικαστήριο αυτό η υπόθεση της σύλληψης της Ρούπα;

Ρούπα: Αν δεν αφορά αυτό την υπόθεση, τότε τι την αφορά;

Πρόεδρος: Αμφισβητείτε την νομιμότητα της επιχείρησης;

Μάρτυρας: Δεν σας βάλαμε χειροπέδες.

Ρούπα: Ναι, μου είπατε να μου βάλουμε χειροπέδες. Μετά τι έγινε στην ασφάλεια;

Μάρτυρας: Τι έγινε στην ασφάλεια;

Ρούπα: Τι έγινε; Με το που φθάσαμε κάτω στο ασανσέρ;

Μάρτυρας: Εσείς ανεβήκατε στον…

Ρούπα: Τι έγινε με το παιδί; Πήγε ο καθένας στο δρόμου του έτσι;

Μάρτυρας: Το συνοδεύσανε συνάδελφοι στην Υπηρεσία Ανηλίκων.

Ρούπα: Το συνόδευσαν; Μπήκαμε μέσα στη ΓΑΔΑ και ο υπουργός (Κοντονής) είπε ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή το παιδί με την ασφάλεια. Δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με την αστυνομία. Ο Κοντονής τα έλεγε. Με τις αρχές ασφαλείας, ποτέ! Ως δια μαγείας το παιδί από την οδό Ζαΐμη βρέθηκε στο νοσοκομείο Παίδων. Κάπως πέταξε… Μπήκαμε μαζί με τους αστυνομικούς μέσα στο αυτοκίνητο, φθάσαμε στην ασφάλεια και το παιδί οδηγήθηκε στον 3ο, πού είπαμε; Στον 3ο όροφο…

Μάρτυρας: Νομίζω είναι στον 7ο. Δεν θυμάμαι.

Ρούπα: Στον 7ο πήγε ή στον 3ο;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.

Ρούπα: Πείτε μου τώρα που πήγε.

Μάρτυρας: Στην Υπηρεσία Ανηλίκων.

Ρούπα: Είσαστε στη ΔΑΕΕΒ και δεν ξέρετε που είναι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων;

Μάρτυρας: Στην ΔΑΕΕΒ είμαι. Δεν είμαι στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων.

Ρούπα: Εδώ εγώ ξέρω τι υπηρεσίες έχει ο κάθε όροφος και δεν ξέρετε εσείς;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω.

Ρούπα: Στον 13ο όροφο δεν ξέρετε τι ήταν; Αφού εκεί με κρατούσατε εμένα.

Μάρτυρας: Ακούστε εγώ σας συνόδευσα μέχρι εκεί, μετά πήγαμε στο άλλο σπίτι. Δεν ήμουνα παρών.

Ρούπα: Στο άλλο σπίτι;

Μάρτυρας: Στο άλλο σπίτι, στον Άγιο Δημήτριο.

Ρούπα: Στο ασανσέρ κάτω στη ΓΑΔΑ μαζί δεν ήμασταν; Το παιδί εσύ δεν μου το πήρες; Μάρτυρας: Δεν ήμασταν μαζί στο ασανσέρ κάτω;

Ρούπα: Εσύ δεν μου πήρες τα παιδί;

Μάρτυρας: Όχι  Ρούπα: Εσύ δεν μου πήρες το παιδί; Μαζί φθάσαμε στην ασφάλεια. Εσύ μου πήρες το παιδί. Και μάλιστα μου υποσχέθηκες ότι θα μου το ξαναφέρεις όταν αντιδρούσα που έπαιρνες το παιδί.

Μάρτυρας: Αυτό που λέτε δεν έχει συμβεί ποτέ.

Ρούπα: Δεν έχει συμβεί ποτέ; Και το παιδί τι απέγινε; Είπε α, μαμά περίμενε να πάω μια βόλτα στον 3ο ή στον 7ο!

Μάρτυρας: Κοιτάξτε κυρία μου. Στην ΔΑΕΕΒ δεν είμαι μόνος μου. Δεν υπηρετώ μόνος μου εκεί. Υπάρχει και άλλος κόσμος. Σας παραδώσαμε στους συναδέλφους και από εκεί και πέρα δεν ξέρω την συνέχεια. Στην συνέχεια σας είπα πήγα στο σπίτι στον Άγ. Δημήτριο.

Ρούπα: Το παιδί που ήταν μέσα στην ασφάλεια;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

Ρούπα: Πού ήταν; Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

Ρούπα: Γιατί το ψάχναμε μέχρι το απόγευμα και δεν μας έλεγε κανένας που είναι το παιδί. Πού ήταν το παιδί;

Μάρτυρας: Μισό λεπτό. Όταν μπήκαμε στο σπίτι και διαπιστώσαμε την ύπαρξη του παιδιού ενημέρωσα την υπηρεσία μου και ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας.

Ρούπα: Δεν ενημερώσατε κανέναν εκείνη την ώρα. Τα είχατε κανονίσει όλα από τα πριν. Εγώ μόνο σας είπα να ενημερώσω τους συγγενείς μου, τη μητέρα μου για να έρθει να πάρει το παιδί και μου είπατε ότι έχουμε ενημερώσει ήδη, πράγμα που ήτανε ψέματα. Όταν πήγαμε στην ΓΑΔΑ ψάχναμε με τους δικηγόρους μέχρι το απόγευμα και κανένας δεν έλεγε που είναι το παιδί. Κανένας. Εσείς ήσασταν που μεταφέρατε το παιδί στο ψυχιατρείο;

Μάρτυρας: Όχι. Ρούπα: Ποιός ήτανε; Ποιά υπηρεσία ήτανε;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

Ρούπα: Εσείς δηλαδή μετά τι κάνατε; Πήγατε στον Άγ. Δημήτριο;

Μάρτυρας: Ναι.

Ρούπα: Το ότι είχε βγει έγγραφο υπηρεσιακό από την υπηρεσία σας προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων για το παιδί το οποίο το υπέγραφε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και η αρμόδια (εισαγγελέας) που είναι στην ΔΑΕΕΒ, το γνωρίζετε:

Μάρτυρας: Όχι. Ρούπα: Να σας το δείξω.

Μάρτυρας: Με ρωτάτε πράγματα όμως που δεν με…..

Ρούπα: Δεν σας αφορούν;

Μάρτυρας: Δεν με αφορούν.

Ρούπα: Μας εσείς με πιάσατε. Δηλαδή η δικιά σας αρμοδιότητα ήταν μέχρι το ασανσέρ;

Μάρτυρας: Ήμουν επικεφαλής των ερευνών. Μέχρι εκεί. Δεν είμαι μόνο στην ΔΑΕΕΒ. Υπάρχει τόσος κόσμος.

Ρούπα: Δηλαδή και στο άλλο σπίτι που έγινε η σύλληψη, εσείς ήσασταν παρών;

Μάρτυρας: Εγώ ήμουνα.

Ρούπα: Λοιπόν αφού κύριοι μου πήρατε το παιδί και μου λέτε ότι το πήγατε στον 7ο και μάλιστα το παιδί είπε και για τον 7ο, είπε και για τον 3ο, και για τον 13ο που είναι η αντιτρομοκρατική, δηλαδή πέρασε και από την ΔΑΕΕΓΒ το παιδί, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων έβγαλε μία εντολή για την μεταφορά του στο ψυχιατρείο, την καταθέτω, μία διάταξη που μας αφαιρούσε την γονική μέριμνα και την έδινε… Το καταθέτω και αυτό, το ένα είναι η διάταξη της εισαγγελέως Νικολού για την μεταφορά του παιδιού υπό άκρα μυστικότητα χωρίς κανένας να ξέρει τίποτα, έχουμε και την μήνυση που είχε κατατεθεί κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή ανηλίκου και σε έκθεση σε κίνδυνο από τον κύριο και τους συναδέλφους του, κανένας να μην ξέρει τίποτα, κανένας δεν έλεγε τίποτα ενώ υπήρχαν στην ΓΑΔΑ συγγενείς να το παραλάβουνε, αυτό προφανώς ο κύριος δεν το γνωρίζει, ότι δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης ενός ανηλίκου, αυτή είναι η διάταξη που μας αφαιρούσε την γονική μέριμνα με κριτήριο τις υποθέσεις μας, όχι για κακή άσκηση της γονικής μέριμνας έτσι όπως υποτίθεται θα ’πρεπε να είναι, για τις υποθέσεις μας και αυτό είναι το εσωτερικό έγγραφο της ΔΑΕΕΒ όπου η κ εισαγγελέας όπου δεν γράφεται το όνομά της, η κ. Δημητρίου είναι, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και υπογράφει μία κυρία στη θέση της που δεν θυμάμαι το όνομά της….

Μαζιώτης: Σημαντήρα λέγεται.

Ρούπα: Αυτή είναι γραμματέας, επίσης υπογράφει εισαγγελέας της ΔΑΕΕΒ, που παραδίδουν το παιδί από την ΔΑΕΕΒ στην εισαγγελέα Ανηλίκων. Από την ΔΑΕΕΒ παραδίδουν το παιδί στην εισαγγελία Ανηλίκων. Αυτά για αυτό που λέχθηκε ότι το παιδί δεν ήρθε σε επαφή με τις αστυνομικές αρχές. Αλλά πέρασε από όλους τους ορόφους της ΓΑΔΑ, τουλάχιστον από τους 3 σίγουρα. Και ανακρίθηκε και από σήμανση πέρασε. ( και συνεχίζει η Ρούπα): Ήσασταν στην ανάκριση του παιδιού εσείς;

Μάρτυρας: Σας είπα όχι. Νομίζω ότι ήμουνα σαφής.

Ρούπα: Στην ανάκριση του παιδιού δεν ήσασταν όταν ρωτάγατε για πρόσωπα;

Μάρτυρας: Αυτό είναι θέμα ανάκρισης, δεν το ξέρω.

Ρούπα: Έγινε, τα είπε το παιδί αλλά ποιος θα το πιστέψει;

Μάρτυρας: Μα με ρωτάτε πράγματα τα οποία δεν τα γνωρίζω. Αυτά που γνωρίζω σας τα προανέφερα. Αν θέλετε κάτι διευκρινιστικό πάνω σε αυτά που έζησα εγώ και σε αυτά που είχα συμμετοχή…

Ρούπα: Εσείς δηλαδή πήγατε κάνατε αυτή την σύλληψη, μετά πήγατε στο άλλο σπίτι και δεν μάθατε τίποτα για αυτή την υπόθεση;

Συνήγορος: Είναι συνηθισμένη πρακτική κ. μάρτυρα όταν ένα παιδί βρίσκεται με γονείς που συλλαμβάνονται, να συλλάβουνε και το παιδί και να το πηγαίνουνε στη ΓΑΔΑ σε διάφορους ορόφους; Έχει ξαναγίνει αυτό;

Ρούπα: Μα είναι το παιδί της Ρούπα. Υπάρχει ειδική αντιμετώπιση.

Συνήγορος: Το θεωρείτε αυτό νόμιμο; Έχει γίνει ξανά; Σας ρωτάω;

Μάρτυρας: Σας είπα πριν, την ώρα που μπήκαμε στο σπίτι, εγώ ενημέρωσα την υπηρεσία μου, το προϊστάμενό μου και ενημερώθηκε και εισαγγελέας.

Συνήγορος: Και σας έδωσε εντολή. Δηλαδή πείτε μου, σας ρωτάω ευθέως, Σας έδωσε εντολή ο προϊστάμενός να πάρετε το παιδί να το πάτε εκεί, να το παραδώσετε.

Συνήγορος: Σας είπαν να πάρετε το παιδί;

Μάρτυρας: Να αφήσουμε το παιδί στο σπίτι μόνο του; Αυτό θέλετε να μου πείτε τώρα; Δεν το καταλαβαίνω.

Συνήγορος: Το παιδί πού θα το αφήνατε;

Ρούπα: Σε εμένα έπρεπε, θα έπρεπε να το αφήσετε, σε μένα.

Συνήγορος: Ρωτήσατε την κατηγορούμενη αν υπάρχουν συγγενείς να το παραλάβουν; Ρωτήσατε; Υπάρχει κάποιος να πάρει το παιδί όπως γίνεται σε όλες τις υποθέσεις; Το ρωτήσατε αυτό;

Μάρτυρας: Μα δεν το άφηνε το παιδί.

Πρόεδρος: Νομίζω κ. Ρούπα το εξαντλήσατε το θέμα του παιδιού.

Μαζιώτης: Θα ρωτήσουμε και άλλα.

Συνήγορος: Η εισαγγελέας Ανηλίκων τα ήξερε όλα αυτά…. και νομικά και ηθικά ήταν ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε. Ήταν παράνομο. Αυτό πρέπει να το αναδείξει το δικαστήριό σας. Αυτό το περιστατικό νομίζω πως….

Πρόεδρος: Να το αναδείξει πώς; Να το εντάξει στην απόφαση ότι αναδείχθηκε ότι το παιδί…. Ρούπα: Αντιμετώπισε το μένος του κρατικού μηχανισμού. Άρα θέλει να συλλάβει μια καταζητούμενη και επικηρυγμένη και βάζει σε κίνδυνο την ψυχική υγεία και την ισορροπία ενός 6χρονου παιδιού και θέλει να το κλείσει σε ψυχιατρείο και θέλει να το βγάλει τρελό και βγάζει διαγνώσεις ότι τάχα το παιδί δεν είναι και πολύ καλά και θέλουν να πάρουν από μας την επιμέλεια, θέλουν να το κλείσουν σε ίδρυμα ενώ έχει συγγενείς, όλα αυτά τι είναι; Είναι η ανάδειξη του πώς αντιμετωπίζει το κράτος τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Και μάλιστα με συγκεκριμένο τρόπο, όχι γενικώς.

Σε άλλες περιπτώσεις που έχουν καταζητούμενους, όχι επικηρυγμένους για τέτοιες υποθέσεις, τέτοια αντιμετώπιση δεν υπήρχε. Ποτέ. Πρώτη φορά έγινε. Να σας καταθέσω για να υπάρχουν αυτά για να ενημερωθείτε. Κάναμε αιτήσεις να πάρουν το παιδί η μάνα μου και η αδελφή μου και κανένας δεν έλεγε τίποτα. Κάναμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή ανηλίκου. Εδώ ο κ. Παπαδημητρίου συμμετείχε σε όλο αυτό.

Πρόεδρος: Άλλη ερώτηση από άλλον κατηγορούμενο;

Μαζιώτης: Εγώ κ. πρόεδρε θέλω να ρωτήσω.

Ρούπα: Μισό λεπτό, επειδή προηγουμένως διέκοψα την συνήγορο αυτό που θέλω να πω επειδή έδωσα τα έγγραφα αυτά, εγώ νόμιζα ότι αυτό θα έκανε το κράτος. Το ήξερα ότι κάποια στιγμή θα με πιάνανε. Και θα έχανα το παιδί. Αυτό που είπα του παιδιού είναι ότι θα κάτσουμε σε ένα γραφείο σε ένα κτίριο με πολλούς ορόφους, θα καθίσουμε μαζί και θα έρθει η γιαγιά και η θεία να σε πάρουν να πας βόλτα. Αυτό που κάνει σε όλες τις περιπτώσεις, αυτό που κάνει η αστυνομία σε όλες τις περιπτώσεις και θα έπρεπε να κάνει και σε αυτή την περίπτωση είναι να μείνει το παιδί μαζί μου, να μην μου το πάρετε και να έρθει ν μάνα και η αδελφή μου να το πάρουνε και να μην τρέχει τίποτα.

Οι συγγενείς μου ήταν σε 2 ώρες έξω από την ΓΑΔΑ και ψάχνανε το παιδί. Και το παιδί το ’χανε αρπάξει, το τρέχανε στους ορόφους της ΓΑΔΑ και μετά πήγανε και το κλείσανε σε κλειστή ψυχιατρική κλινική με απαγόρευση να έχει επαφή με οποιονδήποτε, με κανέναν. Και με αστυνομικούς απ’ έξω να το φρουρούν. Σε όλο αυτό ήσασταν συνένοχος. Μπορείτε να λέτε εσείς ότι η αρμοδιότητά μου ήταν να έρθω στο σπίτι σας και μετά να πάω στο άλλο σπίτι και να συλλάβουν και την έτερη, αλλά ήσασταν συνένοχος. Αυτή ήταν η διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθήσετε, όχι που λέτε τι να κάναμε το παιδί. Το παιδί έπρεπε να μείνει με τη μάνα του και από την μάνα του να περάσει στα χέρια των συγγενών του. Αντ’αυτού, έζησε την κρατική βία στα 6 του χρόνια σε όλο της το μεγαλείο.

Μαζιώτης: Θέλω να ρωτήσω εγώ τον μάρτυρα. Ξαναγυρνώντας στην αρχή, ποιος έδωσε εντολή να γίνει επιχείρηση με ΕΚΑΜ στην Ζαΐμη;

Μάρτυρας: Σας είπα ότι δόθηκε εντολή να γίνει επιχείρηση με ΕΚΑΜ;

Μαζιώτης: Κάποιος έδωσε εντολή. Ποιός έδωσε εντολή;

Μάρτυρας: Ο προϊστάμενός μου.

Μαζιώτης: Ο προϊστάμενός σας έδωσε εντολή; Ο κ, Μπάκας;

Μάρτυρας: Ο προϊστάμενός μου.

Μαζιώτης: Είναι ο κ. Μπάκας; Ναι ή όχι;

Μάρτυρας: Αφού τον ξέρετε.

Μαζιώτης: Τον ξέρω ότι είναι ο διευθυντής της ΔΑΕΕΒ. Μην φοβάστε να το πείτε.

Μάρτυρας: Δεν φοβάμαι. (Παρέμβαση προέδρου)

Μαζιώτης: Να απαντάει κ. πρόεδρε, όχι να κουνάει το κεφάλι. Να απαντάει. Είναι ο κ. Μπάκας που έδωσε την εντολή; Ναι ή όχι; Ο Μπάκας είναι.

Ρούπα: Αυτός είναι. Υπογράφει και τα χαρτιά. (Παρέμβαση προέδρου)

Μαζιώτης: Να απαντάει κ. πρόεδρε. Είναι υποχρεωμένος να απαντάει. Αυτή η ερώτηση αφορά την σύλληψη της Ρούπα.

Ρούπα: Επειδή είναι αστυνομικός δεν απαντάει;

Μαζιώτης: Δεν είναι άσχετη η ερώτηση με την υπόθεση. Σχετίζεται με την σύλληψη της Ρούπα. Να απαντάει. Ο κ. Μπάκας.

Πρόεδρος: Ότι γνωρίζει.

Μαζιώτης: Το γνωρίζει.

Μάρτυρας: Αφού έχει υπογράψει τα χαρτιά.

Μαζιώτης: Έ, τότε γιατί φοβάστε να το πείτε;

Μάρτυρας: Είναι προφανές.

Μαζιώτης: Όχι δεν προφανές. Ποιος έδωσε εντολή να πάει το παιδί στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

Μαζιώτης: Εσείς από πού λάβατε εντολή να χωρίσετε το παιδί από την μητέρα;

Μάρτυρας: Εγώ σας είπα ότι έφτασε στην ΓΑΔΑ παρέδωσα σε συναδέλφους μου την κ. Ρούπα και το παιδί.

Μαζιώτης: Εσείς δεν πήρατε το παιδί;

Ρούπα: Αυτός ήταν. Μαζί φθάσαμε κάτω στο ασανσέρ, πήρε το παιδί και το πήγε επάνω. Μαζιώτης: Βάσει ποιάς απόφασης, (με) ποιανού εντολή αποφασίστηκε να πάρετε το παιδί μας και να το πάτε πού; Στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων; Ποιός σας έδωσε εντολή;

Μάρτυρας: Δεν το πήρα εγώ το παιδί σας, σας το λέω πάλι.

Μαζιώτης: Δεν το πήρατε στο γκαράζ; Δεν το πήρατε εσείς το παιδί στο γκαράζ να το μεταφέρετε στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω ποιός ήτανε. Μαζιώτης: Πώς το πήρατε εσείς το παιδί; Βάσει ποιού χαρτιού, ποιάς εντολής; Ποιος υπέγραψε;

Μάρτυρας: Δεν καταλαβαίνω.

Συνήγορος: Ποιός έδωσε την εντολή;

Μαζιώτης: Ποιός έδωσε εντολή να πάρετε το παιδί στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων;

Μάρτυρας: Σας είπα, ενημέρωσα τη στιγμή που μπήκαμε στο σπίτι….

Συνήγορος: Ποιόν κύριε; Όνομα δεν έχει;

Μάρτυρας: Τον διοικητή σας είπα,

Μαζιώτης: Τον κ. Μπάκα;

Μάρτυρας: Τώρα το είπα. Τώρα το είπα.

Μαζιώτης: Ποιός σας έδωσε εντολή να πάρετε το παιδί και να το πάτε στον 7ο, στον 3ο όροφο όπως είπατε;

Μάρτυρας: Σας είπα….

Πρόεδρος: Παρακαλώ πολύ….

Μαζιώτης: Δεν απαντάει κ. πρόεδρε. Δεν απαντάει. Δική σας υποχρέωση είναι να του πείτε απαντήστε συγκεκριμένα, ποιός.

Πρόεδρος: Λέει αυτά που γνωρίζει. Δεν παύει να είναι αστυνομικός και δεν παύουν να υπάρχουν υπηρεσιακά θέματα που να μην θέλει να τα πει.

Μαζιώτης: Ναι για να κάνω μήνυση κ. πρόεδρε. Είναι παράνομο αυτό που έγινε. Εσείς θα πείτε για κρατικά μυστικά. Ποιό είναι εδώ το κρατικό μυστικό;

Συνήγορος: Αυτό που αποδεικνύεται σε αυτή την διαδικασία…

Πρόεδρος: Σε αυτή την δίκη;

Μαζιώτης: Ναι, σε αυτή την δίκη.

Συνήγορος: Έγινε μια παράνομη διαδικασία. Δεν αντιλαμβάνεται το δικαστήριο ότι έγινε μια παρανομία τέτοιου είδους; Τέτοιου βεληνεκούς; Δεν πρέπει να αναδειχθούν…..;

Πρόεδρος: Τι αμφισβητείτε από όλα αυτά;

Μαζιώτης: Τα πάντα αμφισβητούμε. Σας το είπαμε. Την νομιμότητα της διαδικασίας. Έγινε αρπαγή ανηλίκου, αφαιρέθηκε παράνομα με το 1532 του Α.Κ η γονική μέριμνα. Γιατί; Γιατί το κράτος σας είναι εγκληματικό. Και το κάνατε για πρώτη φορά.

Πρόεδρος: Ποιός κατηγορείται σε αυτό το δικαστήριο για αρπαγή ανηλίκου;

Ρούπα: Το κράτος και συγκεκριμένα….

Μαζιώτης: Και ο κ. Μπάκας για παράδειγμα.

Συνήγορος: Ένα δικαστήριο εξετάζει αυτεπαγγέλτως αυτά. Έτσι ξέρουμε όλοι.

Ρούπα: Είναι κρατικό μυστικό ποιός έδωσε την εντολή;

Πρόεδρος: Όχι.

Μαζιώτης: Γιατί δεν απαντάει τότε; Επιμένω αυτός έδωσε την εντολή να διαχωριστεί το παιδί από την μητέρα και να πάει στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων;

Συνήγορος: Είπε ο διοικητής τους.

Μαζιώτης: Ο κ. Μπάκας.

Μάρτυρας: Σας είπα, εγώ δεν γνωρίζω τι έγινε μετά. Εγώ ενημέρωσα την διοίκηση, μου είπαν ότι έχει ενημερωθεί εισαγγελικός λειτουργός και να τους ανεβάσω επάνω.

Μαζιώτης: Ποιός είναι ο εισαγγελικός λειτουργός;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

Μαζιώτης: Ποιός είναι ο εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων;

Μάρτυρας: Υπήρχε εισαγγελέας στο σπίτι της κ. Ρούπα απ’ έξω. Τώρα τα διαδικαστικά αυτά δεν μπορώ να τα γνωρίζω.

Πρόεδρος: Δεν υπάρχουν υπογεγραμμένα έγγραφα;

Συνήγορος: Δεν υπάρχουν. Ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης έλεγε ότι δεν πήγε το παιδί στη ΓΑΔΑ, ότι δεν ήρθε σε επαφή με τις αρχές ασφαλείας για να καλύψει αυτή την παρανομία.

Ρούπα: Τουλάχιστον αν μη τι άλλο κάτι βγήκε από ’δω πέρα. Ότι το παιδί πήγε στην ΓΑΔΑ, έτσι; Μάρτυρας: Μα το έχω καταθέσει.

Ρούπα: Ο κ. υπουργός ο οποίος υπερασπίστηκε όλη αυτή την πρακτική, την μεθόδευση με το παιδί μέχρι το τέλος ενώ τον είχαν εγκαταλείψει όλοι οι άλλοι γιατί υπήρχε κοινωνική κατακραυγή, είχε δηλώσει ότι ουδέποτε το παιδί ήρθε σε επαφή με αστυνομικές αρχές. Μαζιώτης: Άλλη ερώτηση. Είναι συνήθης διαδικασία σε σύλληψη δύο ανθρώπων που είναι γονείς να πηγαίνει η αστυνομία το παιδί τους σε ίδρυμα;

Μάρτυρας: Όχι.

Μαζιώτης: Γνωρίζετε την υπόθεση κατηγορουμένου για την ίδια υπόθεση, για τον Επαναστατικό Αγώνα, την σύλληψη τον Σεπτέμβριο του 2015 όπου η δικιά σας υπηρεσία, η ΔΑΕΕΒ, συνέλαβε ζευγάρι με παιδιά, όπου και οι δύο γονείς πήγα φυλακή και παρ’ όλα αυτά περίμενε η ΔΑΕΕΒ και η ασφάλεια Βόλου να έρθουν οι συγγενείς των παιδιών, η γιαγιά, ο παππούς και να τα παραλάβουν; Την γνωρίζετε αυτήν την περίπτωση;

Μάρτυρας: Όχι.

Μαζιώτης: Δεν σας βολεύει να πείτε ότι το γνωρίζετε. Ο κ. Βάιος Μυλωνάς, ο συνάδελφός σας ήταν παρών στο γκαράζ της ΓΑΔΑ, στον διαχωρισμό του παιδιού απ’ την μητέρα του; Μάρτυρας: Δεν το ξέρω.

Μαζιώτης: Τον κ. Βάιο Μυλωνά τον γνωρίζετε; Είναι συνάδελφός σας στην ΔΑΕΕΒ;

Μάρτυρας: Τον γνωρίζω.

Μαζιώτης: Είχε δημοσιευτεί μετά την σύλληψη της Ρούπα στην Καθημερινή, ότι παρουσιάστηκε στην ΔΑΕΕΒ, στην υπηρεσία σας, στα μέσα Δεκεμβρίου (2016) ένα ή δύο άτομα τα οποία έδωσαν πληροφορίες για την διεύθυνση της Ρούπα. Το επιβεβαιώνετε αυτό ή δεν το ξέρετε; Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Δεν το ξέρω αυτό το δημοσίευμα.

Ρούπα: Το εκατομμύριο το δώσατε;

Μάρτυρας: Αυτά από ότι ξέρετε είναι μυστικά.

Ρούπα: Όχι πάντα. Σε άλλη περίπτωση είχαν δημοσιοποιηθεί τα πάντα.

Σχολιασμός Νίκου Μαζιώτη για τον μάρτυρα Παπαδημητρίου

Mαζιώτης: Θέλω να σχολιάσω την κατάθεση του μάρτυρα. Οι ερωτήσεις εξαρχής είχαν να κάνουν με την ιδιάζουσα περίπτωση και τις "καινοτομίες" που εφάρμοσε ο κρατικός μηχανισμός σε αυτή την περίπτωση, στη σύλληψη της Ρούπα. Γενικά εμείς εκτιμούμε ότι έγινε κατάδοση και γι αυτό έγινε η ερώτηση για την περίπτωση που βλέπεις κάποιον να προσομοιάζει με κάποιον καταζητούμενο και με αμφιβολίες πας με ΕΚΑΜ σ’ένα σπίτι για να τον συλλάβεις. Στην δική μου περίπτωση, για να κάνουμε μια σύγκριση, εμένα με συνέλαβαν κατά τύχη. Με αναγνώρισε γυναίκα της Αντιτρομοκρατικής και πήγε στους ΔΙΑΣ στην πλατεία Μοναστηρακίου και δεν είπε ότι αυτός είναι ο Μαζιώτης ο καταζητούμενος αλλά είπε, ελέγξτε το συγκεκριμένο άτομο. Αν έλεγε ότι αυτός είναι ο Μαζιώτης, θα μου προέτασσαν όπλα και δεν θα γινόταν αυτό που έγινε στο Μοναστηράκι. Αντιθέτως η βλακεία της είχε ως αποτέλεσμα να τραυματίσω κάποιον αστυνομικό, κι εγώ παρ’ ολίγο να διαφύγω. Προσέξτε τη διαφορά των περιπτώσεων. Σε εκείνη την περίπτωση η κυρία αυτή είχε αμφιβολίες. Γιατί εγώ ήμουν μεταμφιεσμένος, δεν είπε είναι ο Μαζιώτης, συλλάβετέ τον, και θα ερχόντουσαν με προτεταμένα όπλα και όχι όπως έκαναν, παρακαλώ κύριοι περάστε έξω, να ελέγξουμε τα στοιχεία σας, γιατί αυτό έγινε στο Μοναστηράκι και αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να τραβήξω το όπλο μου.

Στην συντρόφισσα Ρούπα όμως ήξεραν πού πάνε. Όχι όπως τα λέει ο κύριος Παπαδημητρίου, ότι είδε κάποια που προσομοίαζε στη Ρούπα. Προσέξτε τώρα, έγινε η εισβολή με ΕΚΑΜ με ανήλικο παιδί στο σπίτι και αποδεικνύεται πόσο εγκληματικός είναι ο μηχανισμός σας.

Για μας εσείς είστε εγκληματίες. Και το πώς σ bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ