2019-02-18 20:03:19
Φωτογραφία για Έρευνα για τις αναφορές Τσουκάτου περί ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων
Στο στόχαστρο της επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας μπαίνει η ιδιωτική χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων, λίγες μέρες μετά τις αναφορές Τσουκάτου στην απολογία του περί ιδιωτικής χρηματοδότησης 16 δισ. δρχ στις εκλογές του 2000, μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Η κ. Δημητρίου ζητεί να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις.

Στην απολογία του, ο κ. Τσουκάτος είχε περιγράψει το καθεστώς χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, δίνοντας ως παράδειγμα, με δικούς του υπολογισμούς, πως «μόνο το ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική περίοδο του 2000 πήρε ''ιδιωτική χρηματοδότηση'' περί τα 16 δισ. δρχ». Ο κ. Τσουκάτος είχε αναφερθεί και στα εκτεταμένα έξοδα, όπως μετακινήσεις ετεροδημοτών με αεροπλάνα, πλοία και λεωφορεία, διαφήμιση στα ΜΜΕ, προεκλογικές συγκεντρώσεις και άλλα.

Στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Θεόδωρος Τσουκάτος, κάνοντας αυτοκριτική, είχε πει πως ένα από τα μεγάλα λάθη του ήταν πως εξ αρχής δεν πολέμησε όπως έπρεπε την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων από εταιρείες, κάτι που αποτελούσε και αποτελεί πάγια πρακτική: «Κανείς, όμως, δεν ήθελε και δεν θέλει να ερευνήσει την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων» είπε, ενώ είχε επικαλεστεί και σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του Κώστα Σημίτη, που εκδόθηκε το 2015 και μιλούσε για την ιδιωτική χρηματοδότηση ως πάγια πρακτική των πολιτικών σχηματισμών.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ