2019-02-19 08:34:41
Φωτογραφία για Οι Κινέζοι προελαύνουν...στην ευρωπαϊκή αγορά smartphone
Μια πρόσφατη ανάλυση της ευρωπαϊκής αγοράς στον τομέα των smartphones από την Canalys δείχνει πως οι Ευρωπαίοι στρέφονται όλο και περισσότερο σε κατασκευαστές της Κίνας. Όπως θα δείτε και στο διάγραμμα παρακάτω, οι Κινέζοι έχουν τεράστια αύξηση στην ετήσια ανάπτυξή τους, τη στιγμή που παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου σημειώνουν πτώση. Σχεδόν το 1/3 της ευρωπαϊκής αγοράς πλέον για το 2018 προήλθε από κινεζικά τηλέφωνα, με την Huawei να έχει τη μερίδα του λέοντος με 23% της συνολικής αγοράς στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Τα δεδομένα δείχνουν πως η σταδιακή επέκταση της Xiaomi σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχει αποτέλεσμα, ενώ και η δημοφιλία της OnePlus παραμένει σταθερή. Με μια smartphone αγορά η οποία δε φαίνεται να έχει μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης παγκοσμίως, το μεγαλύτερο χτύπημα το δέχτηκε η Samsung, η οποία σημείωσε πτώση 10% στις πωλήσεις σε σχέση με το 2017. Η Apple σημείωσε αντίστοιχη πτώση της τάξης του 6%. Ειδικότερα για την Ευρώπη, η Canalys εκτιμά πως η Apple πούλησε 42.8 εκατομμύρια iPhone, λίγα περισσότερα από την Huawei η οποία έφτασε τα 42.5 εκατομμύρια συσκευές. Αν το trend συνεχιστεί, η Huawei θα ξεπεράσει την Apple και θα γίνει και στην Ευρώπη ο νούμερο δύο κατασκευαστής, θέση που κατέχει σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και μήνες.


Η πολιτική κατάσταση μεταξύ των κινεζικών εταιριών και της αμερικανικής κυβέρνησης έχει ωφελήσει τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Η αμερικανική διοίκηση στρέφει τις κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ευρώπη αντί για τις ΗΠΑ. Η ευρωπαϊκή αγορά είναι ώριμη και οι ρυθμοί αντικατάστασης συσκευής έχουν επιμηκυνθεί, αλλά υπάρχει μια ευκαιρία για τα κινεζικά brands να εκτοπίσουν τους επικεφαλής της αγοράς. Εταιρίες όπως η Huawei και η Xiaomi φέρνουν ανταγωνισμό στις τιμές ο οποίος έχει εκπλήξει τους αντιπάλους τους, καθώς χρησιμοποιούν το μέγεθός τους εναντίον μικρότερων brands στην Ευρώπη.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ