2019-02-19 08:47:19
Φωτογραφία για Περί αναδρομικών η συνέχεια...
Άρθρο απόστρατου αναγνώστη μας

Έχει κάποιος υπόψη του τι γίνεται με την υπόθεση των αναδρομικών;

Έγινε ένας αχταρμάς τις ημέρες των εορτών, κάποιοι πήραν κάποια χρήματα και κάποιοι άλλοι όχι. Σε κάποιους «ζεστάθηκε» η τσέπη τους, με κάποια χρήματα, όχι με αυτά που τους άξιζαν, αλλά κάποια, ίσα ίσα να τους βουλώσουν το στόμα και να καλύψουν τις συνειδήσεις τους. Από εκείνη την ημέρα, κανείς πια δεν ασχολήθηκε ξανά και επίσημα με το θέμα, διότι όλοι βολεύτηκαν με το «κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει».

Το πολιτικό σύστημα πέτυχε αυτό που ήθελε να πετύχει. Είχε βγάλει ένα κονδύλι στα μέτρα του, το οποίο επ' ουδενί δεν αποκρίνονταν στην εντολή του ΣτΕ. Σκόπιμα έκαναν ένα αλλοπρόσαλλο, οικονομικό μοίρασμα, στο οποίο κανένας δεν έβρισκε άκρη όσο και αν έψαχνε. Και εδώ είμαστε. Κάποιοι έπεσαν θύματα του συστήματος. «Ζεστάθηκε» η τσέπη τους πέρασαν τις γιορτές τους, ίσως να πήγαν κάποια εκδρομή με αυτά τα χρήματα και ξέχασαν το θέμα γρήγορα.


Όμως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, οι αδικημένοι της διαδικασίας που έχουν άμεση ανάγκη από αυτά τα χρήματα, είτε επειδή σπουδάζουν παιδιά ,είτε επειδή έχουν να φροντίσουν ηλικιωμένους γονείς είτε έχουν οποιαδήποτε άλλη ανάγκη, αλλά πάνω απ όλα επειδή τα δικαιούνται το ίδιο με αυτούς που τα πήραν.

Αν γυρίσουμε πίσω θα δούμε ότι το ΣτΕ αποφάσισε ότι τα χρήματα έχουν κρατηθεί παράνομα θα πρέπει να επιστραφούν σε όλους τους δικαιούχους. Το ΣτΕ δεν μίλησε για ειδικές ρυθμίσεις ούτε για οικονομικά μαγειρέματα. Η απόφαση του ΣτΕ ήταν σαφής!! Τα παρακρατηθέντα χρήματα να επιστραφούν στους δικαιούχους!!

Θυμάμαι ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας βγήκε και επισημοποίησε την απόφαση του ΣτΕ. Και αυτός ήταν σαφής! Οι δικαιούχοι στρατιωτικοί θα πάρουν τα χρήματα τους!!!

Αργότερα όταν ήρθε ο χρόνος να εφαρμοστεί στην πράξη η απόφαση του ΣτΕ, είδαμε ότι όλοι οι εν ενεργεία συνάδελφοι μηδενός εξαιρουμένου, πήραν τα χρήματα τους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και διακρίσεις. Όταν όμως ήρθε η ώρα να πάρουν τα χρήματα τους οι απόστρατοι τότε επικράτησε ο απόλυτος αχταρμάς. Γιαυτό πιστεύω ότι το παιχνίδι ήταν σχεδιασμένο και δεν ήταν αποτέλεσμα λανθασμένων χειρισμών κατά την δίκη μου εκτίμηση πάντα.

Δηλαδή δεν μπορεί στους εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να δουλεύουν τα πράγματα, τουλάχιστον αναλογικά και στου αποστράτους να γίνεται ο απόλυτος χαμός. Εδώ ίσως το υπουργείο οικονομικών προειδοποιεί τους Έλληνες πολίτες που διεκδικούν το δίκιο τους με τον δικό του τρόπο: προσέξτε γιατί τα πράγματα θα γίνουν όπως τα θέλω εγώ και όχι όπως θα τα διεκδικείτε εσείς.

Με άλλα λόγια αν πετύχει το οικονομικό μαγείρεμα με τους αποστράτους, τότε θα πετύχει και με τους υπόλοιπους Έλληνες που θα διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα.

Αν όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι τότε οδηγούμαστε στα παρακάτω λογικά επιχειρήματα.

Το πρώτο επιχείρημα είναι ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι αναξιόπιστος, δεν ξέρει τι του γίνεται, ή ήξερε πολύ καλά τι γίνεται και μας κορόιδευε όλους. Ίσως όμως να υπάρχουν και κάποιοι άλλοι πίσω από τον πρωθυπουργό που προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να τον βγάλουν αναξιόπιστο με τραγικούς αποδέκτες εμάς στο συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης το συγκεκριμένο γεγονός μας διδάσκει ότι το Υπουργείο Οικονομικών, το Γενικό λογιστήριο του Κράτους, και το ΕΦΚΑ είναι ένα απέραντο καφενείο που δουλεύει εις βάρος των Ελλήνων.

Δηλαδή με άλλα λόγια όποια και να είναι η αλήθεια, απ ότι φαίνεται είμαστε ανάμεσα στην σκύλα και στην Χάρυβδη, προσωπικά εκτιμώ ότι η ισχύει η πρώτη άποψη ότι όλα είναι σχεδιασμένα με την παραμικρή λεπτομέρεια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η δεύτερη άποψη είναι απορριπτέα.

Αυτή την στιγμή, η κοινή γνώμη έχει την εντύπωση πως οι απόστρατοι πήραν χοντρά λεφτά. Το πολιτικό σύστημα επίσης πιστεύει ότι με τον σχεδιασμό που έκανε έχει ξεμπερδέψει μαζί μας. Γιαυτό, το θέμα της οικονομικής αποκατάστασης των απόστρατων, εκ των πραγμάτων από μόνο του, θέτει θέμα συναδελφικής αλληλεγγύης, επαγγελματικού κύρους και κοινωνικής αποκατάστασης.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα ότι στην προκειμένη περίπτωση όποια και αν είναι η αλήθεια, πιστεύω ότι αυτή την στιγμή το πολιτικό σύστημα δοκιμάζει τις δυνάμεις μας και τις αντοχές μας και πρέπει να μας βρει ενωμένους. Από τις ενώσεις των αποστράτων του Ε.Σ., του Π.Ν. της Π.Α. και των Σωμάτων ασφαλείας θα πρέπει να αναληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της οικονομικής αδικίας, μιας μεγάλης μερίδας συναδέλφων.

Το να τρέχουμε οι αδικημένοι ξανά σε δικηγόρους και να πληρώνουμε ξανά χρήματα, για κάποια άλλα χρήματα που έπρεπε να τα πάρουμε και δεν τα πήραμε, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πέρα από κάθε λογική, η μάλλον πέρα από κάθε οικονομική λογική.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ