2019-02-19 10:58:19
Φωτογραφία για Γίνεται να πάθεις καρδιακή προσβολή χωρίς να το γνωρίζεις; Κι όμως, ναι!
Γίνεται να πάθεις καρδιακή προσβολή χωρίς να το καταλάβεις; Υποτίθεται πως πρέπει να νιώσεις έναν πόνο στο στήθος, να πέσεις κάτω στο πάτωμα και να πας κατευθείαν στο νοσοκομείο. Όχι ακριβώς.

Γίνεται να πάθεις καρδιακή προσβολή χωρίς να το καταλάβεις και να είσαι τόσο «τυχερός» μέσα στην ατυχία σου; Ναι, πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν πόνο στο στήθος και στο χέρι, αλλά μπορείς να πάθεις καρδιακή προσβολή και χωρίς αυτά τα συμπτώματα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Άλλα συμπτώματα καρδιακής προσβολής που πρέπει να γνωρίζεις είναι ο πόνος της γνάθου, δυσκολία στην αναπνοή, εξαιρετική κόπωση, ζάλη, πόνος στην πλάτη, ναυτία, εξάψεις ακόμη και κάτι παρόμοιο με τις «επιθέσεις» που νιώθεις όταν είσαι πολύ αγχωμένος.

Πολλοί είναι δυστυχώς οι θάνατοι από καρδιακή προσβολή, ενώ πρόκειται για έναν από τους πιο σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μιας γυναίκας, κάτι που πολλές φορές δεν συνειδητοποιεί. Οι γυναίκες πρέπει να ενημερώνονται και να γνωρίζουν πως υπάρχουν κι άλλα συμπτώματα και το κάθε άτομο μπορεί να το βιώσει διαφορετικά.


Πώς νιώθεις όταν παθαίνεις καρδιακή προσβολή;

Τρεις γυναίκες εξηγούν πώς είναι να παθαίνεις καρδιακή προσβολή και πώς τις «χτύπησε» εκείνες «Ένιωσα σα να μου κόλλησε ένα χάπι στο λαιμό»

«Ουσιαστικά είχα τρεις καρδιακές προσβολές μέσα σε τρεις ημέρες. Η πρώτη ήταν στις 10 Απριλίου το 2014, η δεύτερη στις 11 Απριλίου και η τρίτη στις 12 Απριλίου, μερικές ημέρες αφού πήρα εξιτήριο από το νοσοκομείο.

»Η τελευταία φορά ήταν και η πιο σοβαρή αφού θεωρούσαν ότι είχα πεθάνει και είναι θαύμα το πώς οι γιατροί με επανέφεραν.

»Κοιτάζοντας πίσω, συνειδητοποίησα ότι είχα συμπτώματα καρδιακής προσβολής όπως ένα μούδιασμα στον αριστερό νόμο, μια δυσκαμψία στο λαιμό μου, ήδη από το Νοέμβριο του 2013. Όταν έπαθα όντως καρδιακή προσβολή, ένιωσα ότι το στήθος μου είχε κολλήσει, σα να προσπάθησα να καταπιώ ένα χάπι και να μην μπορούσα. Επίσης, ένιωσα ναυτία, εξάψεις, ιδρώτα και απίστευτη κούραση».

«Ένιωσα σα να είχα τρομερή καούρα»

«Ένιωσα έναν πόνο στο στήθος, αλλά είπα θα είναι καούρα και το άφησα. Καθώς περπατούσα και ανέβαινα τις σκάλες για να πάω σε μια συνάντηση ένιωσα μια απίστευτη κούραση, τόσο μεγάλη που νόμιζα ότι δεν θα καταφέρω να ανέβω τις σκάλες.

»Δευτερόλεπτα μετά, ένιωθα να καίω και έτρεχε ο ίδρωτας, λες και ήμουν σε σάουνα. Μετά ξαφνικά, συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω, είχα ναυτίες και κράμπα στα χέρια. Και ο πόνος στο στήθος γινόταν ολοένα και χειρότερος.

»Νόμιζα ότι ήμουν εντάξει, αλλά ένας συνάδελφός μου κατάλαβε. Μέσα σε μια ώρα είχα κάνει αγγειογράφημα για να αφαιρέσω ένα θρόμβο που είχε μπλοκάρει μια αρτηρία μου στο 100%».

«Νόμιζα ότι είχα καρκίνο του μαστού»

«Το 2018 ξεκίνησα να εντοπίζω ορισμένα περίεργα συμπτώματα, πόνος στον αριστερό ώμο χωρίς λόγο, ένιωθα ότι ξεχνούσα πράγματα, ότι πάθαινα μικρά ηλεκτροσόκ στην αριστερή μου μεριά.

»Αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν τόσο έντονα και σοβαρά, ώστε να το ψάξω. Μετά από 9 μήνες και μέσα σε μια βραδιά αυτό το ηλεκτροσόκ ήταν τόσο έντονο που ξεκίνησα να πονάω πολύ στο στήθος. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι είχα καρκίνο του μαστού.

»Ξύπνησα ένα πρωί πολύ κουρασμένη και σε άθλια κατάσταση, με πονούσε η πλάτη μου, είχα ναυτίες, αλλά πήγα στη δουλειά. Όταν περιέγραψαν σε ένα συνάδελφό μου πώς νιώθω, μου είπε ότι μοιάζει με καρδιακή προσβολή.

»Νόμιζα ότι είναι τρελός. Ήμουν μόλις 37 χρονών, δεν ζύγιζα πολλά κιλά, δεν είχα θρόμβους σε αρτηρίες και ήμουν πολύ fit. Επέμενε να πάμε στο νοσοκομείο και όση ώρα περίμενα εκεί έπαθα καρδιακή προσβολή».

Πηγή: ipop.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ