2019-02-19 17:54:31
Φωτογραφία για Στον “αέρα” πάλι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Άκτιο – Αμβρακία
Δεκτή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του PrevezaBest, έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή της Ιταλικής εταιρείας «INFASTRUCTURE» και της «ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ» του κ. Πρόδρομου Εμφιετζόγλου για το έργο της Αμβρακίας Οδού. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές  , το Σ.τ.Ε. δικαίωσε την προσφυγή των ανωτέρω εταιρειών κατά της απόφασης του Υπουργείου που έκανε δεκτή την Κ/ΞΙΑ ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ ως μειοδότη για το πολύπαθο και σημαντικό έργο της σύνδεσης της Πρέβεζας και της Λευκάδας με την Ιόνια Οδό

Το σκεπτικό και η αιτία που έγινε τούτο ήταν η συμμετοχή των δύο εταιρειών του αναδόχου σχήματος, βάσει πορίσματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο καρτέλ των εταιρειών με προσυμφωνημένες εκπτώσεις για μεγάλα δημόσια έργα της Χώρας, την οποία (συμμετοχή) είχαν αποδεχθεί όλες οι ανωτέρω εταιρείες καθώς και την επιβολή προστίμου για τον ανωτέρω σκοπό.

Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, όπως αναφέρει το PrevezaBest, σύμφωνα με πολύ έμπειρες πηγές, ορίζει για έργα που η ίδια χρηματοδοτεί όπως και το ανωτέρω, ποινή αποκλεισμού επί 3ετία από συγχρηματοδοτούμενα έργα και αυτό ήταν και το σκεπτικό με το οποίο αποφάσισε το Σ.τ.Ε.

Κατόπιν των ανωτέρω εξελίξεων είναι φανερό πως οι υποσχέσεις και τα Χρονοδιαγράμματα δια στόματος του ιδίου του Υπουργού, τίθεται εν αμφιβόλω, χωρίς να υπάρχει πια ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου. Μια εξέλιξη δυσμενής για την περιοχή.

Πηγή: prevezabest.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ