2019-02-19 20:07:34
Φωτογραφία για Νέο επεισόδιο μεταξύ Ισπανικών και Βρετανικών πολεμικών πλοίων στο Γιβραλτάρ
Πρωταγωνιστές σε αυτό το τελευταίο επεισόδιο τρία πολεμικά σκάφη και δύο εμπορικά

πλοία - Η Βρετανία αφήνει “μπηχτές” για ακροδεξιά εξτρεμιστικά στοιχεία εντός του Ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού

Ένα ακόμα επεισόδιο μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού της Ισπανίας και της Βρετανίας έλαβε χώρα στα ανοικτά του Γιβραλτάρ με πολεμικά πλοία των δύο χωρών να έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο, σε μια περιοχή που πλέον ενόψει και του Brexit "μυρίζει μπαρούτι".

Ένα μεμονωμένο πολεμικό πλοίο του Ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού ζήτησε σε εμπορικά πλοία να εγκαταλείψουν τα βρετανικά ύδατα, ενώ αυτά ήταν αγκυροβολημένα στο Γιβραλτάρ.

Το ισπανικό περιπολικό Tornado είπε σε άλλα δύο πλοία, το Ivor Accord και το Great Victory, να εγκαταλείψουν την περιοχή στην ανατολική πλευρά του Βράχου.

Τα πλοία ήταν αγκυροβολημένα στο βρετανικό έδαφος όταν δέχθηκαν την εντολή μέσω ασυρμάτου να φύγουν από τα "ισπανικά ύδατα".


Το περιστατικό έχει καταγραφεί μέσα από τις συνομιλίες που είχε το πολεμικό πλοίου της Ισπανίας με τα εμπορικά σκάφη μέσω ασυρμάτου.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί το Ισπανικό σκάφος κατηγόρησε τα εμπορικά πλοία ότι "παραβίαζαν το καθεστώς της αβλαβούς διέλευσης".

Η Ναυτική δύναμη της Βρετανίας που βρίσκεται στο Γιβραλτάρ έστειλε δύο σκάφη, το HMS Scimitar και ένα φουσκωτό σκάφος για να σκιάσουν το Ισπανικό πλοίο.

Στη συνέχεια, το Tornado έπλευσε κατά μήκος της ακτογραμμής του Γιβραλτάρ, και στην συνέχεια αποχώρησε από τα βρετανικά ύδατα.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ δήλωσε ότι έχουν λάβει γνώση του γεγονότος, το οποίο και εξετάζεται.

"Η βρετανική κυβέρνηση του Γιβραλτάρ επαληθεύει κάθε πτυχή του συμβάντος, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα το συντομότερο δυνατόν".

"Πρόκειται για ενοχλητικά ανόητα παιχνίδια που παίζουν εκείνοι που δεν αποδέχονται την αδιαμφισβήτητη βρετανική κυριαρχία πάνω στα ύδατα γύρω από το Γιβραλτάρ, όπως αναγνωρίζονται από ολόκληρο τον κόσμο στο πλαίσιο της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας".

"Φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα στο ισπανικό ναυτικό κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο".

"Αυτό πιθανώς αντιπροσωπεύει την κατάσταση του εξτρεμισμού ορισμένων μερών του ισπανικού πολιτικού φάσματος αυτές τις μέρες".
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ