2019-02-19 21:08:56
Φωτογραφία για Το Δουβλίνο καλεί τους πολίτες να μην δημιουργούν αποθέματα φαρμάκων ενόψει του Brexit
Παρά τη μεγάλη φαρμακευτική της βιομηχανία, η Ιρλανδία βασίζεται στη Βρετανία

για πολλά σκευάσματα  O αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης κάλεσε σήμερα τους πολίτες να μην συγκεντρώνουν αποθέματα φαρμάκων πριν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι η χώρα έχει προμήθειες τουλάχιστον οκτώ εβδομάδων και προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προμηθευτεί φάρμακα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παρά τη μεγάλη φαρμακευτική της βιομηχανία, η Ιρλανδία βασίζεται στη Βρετανία για πολλά σκευάσματα. Κάποια από αυτά ίσως να μην εγκριθούν για χρήση στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου χωρίς μια συμφωνία, δήλωσε ο Σάιμον Κόβενι στον ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

Η Ιρλανδία έχει επάρκεια 8 έως 12 εβδομάδων σχεδόν για όλα τα φάρμακα στην Ιρλανδία, δήλωσε ο Κόβενι.

«Δεν υπάρχουν φάρμακα που να βρίσκονται σε κάποιου είδους λίστα κινδύνου, σε ό,τι αφορά την πιθανότητα να μην είναι διαθέσιμα μετά τα τέλη Μαρτίου, αλλά θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε αυτό πολύ στενά προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην τροφοδοσία», δήλωσε.


«Οι φαρμακοποιοί και οι πολίτες γενικά δεν θα πρέπει να στοκάρουν φάρμακα διότι αυτού του είδους η πρακτική κάποιες φορές προκαλεί προβλήματα στην τροφοδοσία», πρόσθεσε.

Η Βρετανία ζήτησε το ίδιο από τους κατοίκους της. Η δημιουργία αποθεμάτων «προκαλεί τον κίνδυνο ελλείψεων… εάν όλοι κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, είμαστε βέβαιοι ότι η τροφοδοσία φαρμάκων θα συνεχιστεί χωρίς προβλήματα», δήλωσε ο Στίβεν Χάμοντ, ο υπουργός Υγείας αρμόδιος για το Brexit.

Οι δηλώσεις του Κόβενι έγιναν πριν συνεδριάσει το ιρλανδικό υπουργικό συμβούλιο με στόχο να εγκριθεί η νομοθεσία που θα αφορά την προετοιμασία για την πιθανότητα η Βρετανία να αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία επί των όρων του διαζυγίου, αν και η ιρλανδική κυβέρνηση έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι δεν αναμένει αυτήν την έκβαση.

«Αν και προχωρούμε σε πολύ εκτεταμένο σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης… δεν θα ήθελα να δώσω την εντύπωση ότι θα μπορούσαμε εύκολα να διαχειριστούμε ένα Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο Κόβενι. «Θα ασκούσε τεράστιες πιέσεις στην ιρλανδική οικονομία»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ