2019-02-20 11:44:38
Φωτογραφία για ΠΟΜΕΝΣ - ΑΔΕΔΥ μαζί !!!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ, την Τρίτη 19/2/2019, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Ιωάννη Πάιδα.

                    Όπως επιβεβαιώνεται, η αγωνιστική σύμπλευση της ΠΟΜΕΝΣ με την Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων ( ΑΔΕΔΥ ), στα θέματα των διεκδικήσεων των δώρων και των επιδομάτων αδείας, στηρίχτηκε σε κοινούς βηματισμούς που εξέπεμψαν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

                    Αρχικά οι δύο θεσμικοί φορείς - τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΠΟΜΕΝΣ, κινήθηκαν με ψυχραιμία προτείνοντας στους χιλιάδες εργαζόμενους που εκπροσωπούν να υποβάλουν στο ΣτΕ αιτήσεις εξωδικαστικής καταβολής, όπου θα τους εξασφάλιζε την ακύρωση της παραγραφής . Κατόπιν με την επικείμενη έκδοση Απόφασης και μετά από εισήγηση των Νομικών μας Συμβούλων κρίθηκε απαραίτητη η προσφυγή στις αγωγές.


                     Και εκεί η ΠΟΜΕΝΣ έσπευσε να βρει το καλύτερο για το "βαλάντιο" του κάθε συναδέλφου μας στρατιωτικού, ώστε να διεκδικήσουν αναδρομικά τα δώρα και τα επιδόματα αδείας ουσιαστικά και οικονομικά.

                      Επιπρόσθετα η αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΝΣ έκανε γνωστή την λυπηρή κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις της θεσμικής εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών, αναφερόμενη στις απόπειρες διχασμού που επιχειρούν καταργημένα σωματεία, μια κακή πραγματικότητα, η οποία δεν έχει αντιμετωπιστεί δραστικά από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία.

                      Ιδιαιτέρως θετική η διάθεση για κοινές πρωτοβουλίες και ευρύτερες δράσεις μέσα από τις συμβουλευτικές επιτροπές του ΕΦΚΑ, όπου η ΠΟΜΕΝΣ συμμετέχει με τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών και Νομικών θεμάτων ΠΟΜΕΝΣ κ. Κων/νο Χατζηδημητρίου και τον Γραμματέα Θεμάτων ΕΜΘ κ. Άρη Κασιδόπουλο.

                      Από πλευράς του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του τόσο στην ΠΟΜΕΝΣ, όσο και σε κάθε στρατιωτικό, τονίζοντας ότι κάθε στιγμή - κάθε λεπτό η ΑΔΕΔΥ με τις 47 Ομοσπονδίες που την πλαισιώνουν θα αποτελεί σταθερό συνοδοιπόρο, εγγύησης και προοπτικής με γνώμονα το κοινό καλό όλων των εργαζομένων των κλάδων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Λγος (ΠΖ)
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ