2019-02-20 12:58:05
Φωτογραφία για Καιρός: Έρχεται πρωτοφανής ψυχρή εισβολή
Για «μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας»

αν επαληθευτούν τα προγνωστικά στοιχειά  - Προσοχή στις μετακινήσεις το Σάββατο

Αντιμέτωπη με ψυχρή εισβολή από πολύ αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα βρεθεί η Ελλάδα προς το τέλος της εβδομάδας και κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών Κελσίου) και οι σφοδρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Εάν επαληθευθούν τα προγνωστικά, «υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ΣΚ να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας» δηλώνει ο Γιάννης Καλλιάνος με τον Σάκη Αρναούτογλου να συνιστά προσοχή σε όσους ταξιδέψουν από το ύψος περίπου της Βοιωτίας προς την υπόλοιπη ορεινή αλλά και πεδινή- παράκτια βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλία, Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και προς τη Θράκη).

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών η αλλαγή του καιρού θα έρθει από το βράδυ της Παρασκευής με χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από τη νύχτα στα ορεινά της Πελοποννήσου καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ