2019-02-21 09:42:36
Φωτογραφία για Πόση βιταμίνη C χρειαζόμαστε για να περάσει το κρυολόγημα;
Για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κρυολογήματος η βιταμίνη C κατέχει την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nutrients», τα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι δυνατό να υποχωρήσουν σημαντικά εάν η βιταμίνη C χορηγηθεί σε δόσεις μεγαλύτερες από αυτές που προτείνονταν μέχρι τώρα.

Όπως σημειώνει ο ερευνητής δρ Χεμίλα από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνγκι, η δόση της βιταμίνης C ίσως θα πρέπει να ξεπερνά ακόμη και τα 15 γραμμάρια την ημέρα για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Μάλιστα ο ειδικός σημειώνει ότι για μέγιστη αποτελεσματικότητα η λήψη της βιταμίνης πρέπει να ξεκινά αμέσως μόλις εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα.

Πού θα την βρείτε

Εκτός από τα συμπληρώματα διατροφής υπάρχουν και ορισμένες τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C περισσότερο από τα πορτοκάλια.

Οι ειδικοί προτείνουν να βάλετε στο πιάτο σας:

Κόκκινες πιπεριές:Ναι, και πάλι πιπεριές! Οι κλασικές κόκκινες πιπεριές περιέχουν 190 mg βιταμίνης C.Μπρόκολο: Με μόλις 30 θερμίδες ανά μερίδα, το μπρόκολο σάς προσφέρει και 132 mg βιταμίνης C.Παπάγια: Μία κούπα ψιλοκομμένη παπάγια έχει 88,3 mg βιταμίνης C.Φράουλες: Μία κούπα από φράουλες περιέχει 84,7 mg βιταμίνης C.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ