2019-02-22 13:30:36
Φωτογραφία για Κανέλλος Νικολάου: Οι κρίσεις των αξιωματικών πέρασαν, η κρίση στην αστυνομία παραμένει
Διαβάστε το άρθρο του Κανέλλου Νικολάου, γενικού γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής: Οι ετήσιες τακτικές κρίσεις τελείωσαν και ενώ περιμέναμε να υπάρξει η διέξοδος από την… κρίση

που είχε περιέλθει η Αστυνομία, λόγω του ενός μηνός καθυστέρηση που προκάλεσε έντονη παραφιλολογία γύρω από αυτές, τουναντίον η κρίση μεγάλωσε. Οι Αξιωματικοί είναι απογοητευμένοι, φοβισμένοι, χωρίς ηθικό και χωρίς να νιώθουν την ύπαρξη δικαιοσύνης και αξιοκρατίας.

            Για άλλη μία φορά είδαμε να αποστρατεύονται Αστυνομικοί Διευθυντές δίχως να συμπληρώνουν τα απαραίτητα χρόνια υπηρεσίας και υποχρεωτικά να αναμένουν μία σύνταξη αρκετά μικρή που θα τους οδηγήσει σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση.

           Για άλλη μια φορά είδαμε Αξιωματικούς που το όνομα τους έχει ταυτιστεί με τη δίωξη του εγκλήματος, που είναι παράδειγμα για τους νεότερους Αξιωματικούς, να επιβραβεύονται προφορικά και δημόσια για την προσφορά τους αλλά στις τελευταίες κρίσεις να αποστρατεύονται ως ανεπαρκείς.


         Παρά τον ειλικρινή σεβασμό και την εκτίμηση που έχουμε για τους ανώτατους Αξιωματικούς μας, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι η μακρόχρονη παραμονή ορισμένων στους ανώτατους βαθμούς γίνεται τροχοπέδη για την ανέλιξη των υπολοίπων Αξιωματικών στην ιεραρχία του Σώματος.

        Επειδή δεν έχει νομοθετηθεί η… ισοβιότητα των Ανωτάτων Αξιωματικών στην Αστυνομία, επειδή υπάρχει η δαμόκλειος σπάθη του ορίου ηλικίας για το χρόνο παραμονής των Αξιωματικών στην ενέργεια και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει υπηρεσιακό μέλλον για ορισμένους Αξιωματικούς, επειδή άλλοι Αξιωματικοί φοβούνται ότι θα αποστρατευτούν χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα χρόνια υπηρεσίας σύμφωνα με την ισχύουσα ασφαλιστική νομοθεσία, επειδή είμαστε όλοι μας απόφοιτοι της ιδίας Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και επειδή δεν επιθυμούμε να κρινόμαστε με εξωυπηρεσιακά διαπιστευτήρια, για όλους αυτούς τους λόγους επιθυμούμε να υπάρξει άμεσα αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των κρίσεων και να γίνονται χωρίς αστερίσκους και με τον «μπάρμπα στην Κορώνη».

      Όσο και να φαίνεται ουτοπική η προτροπή μας, εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε προκειμένου να έρθει η μέρα που θα γίνει πραγματικότητα για να διεξάγονται κρίσεις με δικαιοσύνη, με αξιοκρατία, με ισονομία και με καθορισμένα αντικειμενικά κριτήρια.

       Μπορεί να βρεθεί κάποιος Υπουργός, να αφουγκραστεί τα προβλήματα μας, να ακούσει τις θέσεις μας, να τις καταλάβει και να υλοποιήσει την απαίτηση μας για αξιοκρατικές και δίκαιες κρίσεις; Το έχει ανάγκη η Αστυνομία. Το έχει ανάγκη η κοινωνία. Το έχει ανάγκη ο πολίτης.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ταμείο στο Prime time...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ταμείο στο Prime time...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ