2019-02-22 19:39:01
Φωτογραφία για Ξανά στο στόχαστρο ο Ψινάκης: Χωρίς νερό ο οικισμός των δικαστών και εισαγγελέων στον Μαραθώνα
Xωρίς νερό, για δεύτερη φορά, εδώ και 20 ημέρες - Οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση

της Εισαγγελίας και την πειθαρχική δίωξη του Δήμαρχου Μαραθώνα

Το «μαρτύριο της σταγόνας» βιώνουν οι κάτοικοι του «Οικισμού Δικαστών και Εισαγγελέων Μαραθώνα» (ΟΔΕΑΜ), καθώς εδώ και 21 μέρες έχει διακοπεί η παροχή νερού, χωρίς να δίνεται καμία εξήγηση από την πλευρά του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ο οποίος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το θέμα της υδροδότησης του οικισμού.

Την άμεση επανυδροδότηση του οικισμού ζητούν επειγόντως οι κάτοικοι, οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς νερό από την 1η Φεβρουαρίου.

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα στο τελευταίο τετράμηνο που περίπου οι 2.000 κάτοικοι του οικισμού βιώνουν το μαρτύριο της δίψας και της μη δυνατότητας κάλυψης των βασικών τους αναγκών.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέμις», Κώστας Τσιάκαλος «το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα, δεχόμενο την εισήγηση - γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, αποφάσισε την οριστική παραλαβή του δικτύου ύδρευσης του οικισμού μας και την άμεση υδροδότησή του».


Ακόμη, επισημαίνει ο κ. Τσιάκαλος, ότι «η λειτουργία των αντλιοστασίων του οικισμού μας, είχε ανατεθεί με σύμβαση σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ για την αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου κράτησε την αρμοδιότητα αυτή η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μαραθώνα».

Όμως, συνεχίζει ο πρόεδρος του οικισμού, «από την 1η Φεβρουαρίου 2019 και μετά έχει διακοπεί η λειτουργία του αντλιοστασίου, με ευθύνη της ιδιωτικές εταιρείας, η οποία επικαλείται οικονομική υστέρηση οφειλών του Δήμου Μαραθώνα προς αυτή, θέτοντας έτσι σε ομηρία ολόκληρο τον οικισμό στον οποίο δεν πρέπει να παραληφθεί ότι διαμένουν και ανήλικα παιδιά, μαθητές αλλά και υπερήλικες».

Εξάλλου, ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέμις», κ. Τσιάκαλο και Ελένη Σκλήκα, αντίστοιχα, με έγγραφή διαμαρτυρία τους, επισημαίνουν ότι «η παροχή νερού είναι συνταγματική επιταγή και η παρεμπόδισή της συνιστά ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το άρθρο 293 Ποινικού Κώδικα».

Παράλληλα, και οι δύο ζητούν απάντηση στο ερώτημά τους για ποιό λόγο ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης δεν εφαρμόζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018, η οποία μάλιστα ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία, σχετικά με την παραλαβή του δικτύου ύδρευσης του οικισμού και την άμεση υδροδότησή του.

Ακόμη, επισημαίνουν ότι ήδη με έγγραφο προς στην αποκεντρωμένη Διοίκηση από15/02/2019 ζητούν την πειθαρχική δίωξη του Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη για παράβαση καθήκοντος σύμφωνα με τα τους νόμους 3852/2010 και 4555/2018.

Τέλος, ζητούν την άμεση εισαγγελική παρέμβαση και την αναζήτηση ευθυνών για ένα τόσο φλέγον θέμα όπως είναι η ύδρευση ενός οικισμού, ενώ εκφράζουν την απορία πώς αυτό δεν έχει γίνει έως τώρα, αφού το ζήτημα έχει γίνει γνωστό εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ