2019-02-22 22:02:14
Φωτογραφία για Αντίστροφη μέτρηση για την πιο κρίσιμη δίκη για αναδρομικά από περικοπές συντάξεων-κατάργηση δώρων
Μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές μάχες στην προσπάθεια των συνταξιούχων να κερδίσουν τα αναδρομικά από τις περικοπές στις συντάξεις και από την κατάργηση των δώρων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου.

Στις 11.00 στην αίθουσα του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης θα εκδικαστεί η έφεση του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΠ κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία ο 70 χρόνος Οδ. Τσολογιάννης δικαιώθηκε και πρέπει να λάβει αναδρομικά 11.184 ευρώ.

Όπως δήλωσε στη «Δημοκρατία» ο κ. Τσολογιάννης η εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη είναι δεδομένη. Ο συνταξιούχος όμως, φοβάται ότι οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ θα επιδιώξουν να πάρουν αναβολή, ούτως ώστε να μην αναγκαστούν οι δύο φορείς να του καταβάλουν τα αναδρομικά που δικαιούται πριν από τις εθνικές εκλογές.

Η ημέρα της εκδίκασης

Με πρωτοβουλία του συνταξιουχικού κινήματος «Η Συσπείρωση», την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα εκδίκασης της έφεσης του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ στις 10.00 έξω από τα γραφεία του Ενιαίου Φορέα , στην Αριστοτέλους, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συνταξιούχους
. Οι «απόμαχοι της εργασίας» μεταξύ άλλων θα ζητήσουν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ και να επιστραφούν τα αναδρομικά από τις περικοπές στις συντάξεις και τη κατάργηση των δώρων.

Με βάση την απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, τον Οκτώβριο του 2018 κρίθηκε ότι στον κ. Τσολογιάνη πρέπει να επιστραφούν συνολικά 11.184 ευρώ (6.689 ευρώ από τον ΕΦΚΑ, 4.445 ευρώ από το ΕΤΕΑΠ και περίπου 50 ευρώ για ηθική βλάβη για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως τις 23/7/2015. Ο συνταξιούχος αρχικά είχε προσφύγει δικαστικά το 2013. Στη συνέχεια προέβη σε νέα προσφυγή το 2015. Η απόφαση του Εφετείου, εφόσον η δίκη δεν αναβληθεί, θα γνωστοποιηθεί περίπου μέσα σε 3 μήνες.

(ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Αναδημοσίευση: dete.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν...πατάει καλά ο Ολυμπιακός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν...πατάει καλά ο Ολυμπιακός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ