2019-02-23 19:55:06
Φωτογραφία για Απάντηση του γραφείου Τύπου Μάρκου Μπόλαρη σε σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας
Απάντηση σε σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας έδωσε με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη, το οποίο χαρακτηρίζει "Αναληθές" και "Συκοφαντικό". Ακολουθεί η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υφυπουργού Εξωτερικών:

«Για το σημερινό πρωτοσέλιδό της εφημερίδας ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' που υιοθετεί το δόγμα: ''Όταν η αλήθεια δεν μας συμφέρει... τόσο το χειρότερο για την αλήθεια''. Το Τριώδιο άρχισε. Και κατά το πανάρχαιο έθιμο εμφανίστηκαν κι οι μάσκες, οι μασκοφόροι, οι μασκαράδες. Προϊδεάζεται κι ο καθημερινός άνθρωπος. Μάσκες φορούνται για το θεαθήναι, μάσκες βγαίνουν για την αποκατάσταση, μάσκες πέφτουν αθέλητα και φανερώνουν.

»Σήμερα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' έπεσε το προσωπείο του δήθεν πατριωτικού ενδιαφέροντος της. Σήμερα με το συκοφαντικό κύριο άρθρο της ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ'' κατέπεσε η μάσκα της δήθεν πατριωτικής έγνοιας της. Για να φανερωθεί μόνον ένταση κομματικού πάθους και σκοτεινής σκοπιμότητας, ανασφάλεια κι αγωνία πρo των εκλογών, αγωνιώδης προσπάθεια να καλυφτεί το έλλειμμα σοβαρής πολιτικής πρότασης που να πείθει, και να υποταχτεί η αλήθεια και η δημοκρατική ενημέρωση σε ακροδεξιές κραυγές. 


Κι αφού η αλήθεια δεν τους συμφέρει, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια!

»Και το μείζον: Η εφημερίδα fakenews ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' επιλέγει την απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας, πάνω σε ένα θέμα όπου αναντίρρητα και καταφανέστατα υπηρετείται το συμφέρον της πατρίδας μας, του λαού και της ιστορίας μας. Πρόκειται για το άρθρο της Συμφωνίας των Πρεσπών, βάσει του οποίου τα σχολικά βιβλία και όλο το βοηθητικό σχολικό υλικό της επόμενης σχολικής χρονιάς θα είναι απαλλαγμένα από κάθε αλυτρωτική και αναθεωρητική αναφορά!

»Σύντομα: Για εβδομήντα και πλέον χρόνια μια αναληθής επιστημονικά, απαράδεκτη ακαδημαϊκά, ανυπόστατη ιστορικά προπαγάνδα, που είχε δημιουργηθεί από ευρύτερα σχήματα και εκπορευόταν από τα Σκόπια, για υπηρέτηση γεωπολιτικών, γεωστρατηγικών και άλλων σκοπιμοτήτων, δηλητηρίαζε τις σχέσεις των δύο λαών μας. Η διαστρέβλωση αυτή της αντικειμενικότητας της ιστορίας εισηγούνταν και διακήρυττε την προέλευση και καταγωγή των βορείων σλάβων γειτόνων μας δήθεν από τους αρχαίους Δωριείς Μακεδόνες και τους εμφάνιζε ως κληρονόμους της ιστορικής, πολιτιστικής κληρονομιάς του Φίλιππου, του Αλεξάνδρου, του Αριστοτέλη, της Βεργίνας, της Πέλλας, της Θεσσαλονίκης. Είναι καταφανές ότι η επιχείρηση αυτή είχε σχεδιαστεί ώστε να εγερθούν ψευδείς αλυτρωτισμοί και να τεθούν αληθή αναθεωρητικά ζητήματα σε βάρος της Ελλάδας.

»Κι είναι καθοριστικά κρίσιμο το γεγονός ότι στη Συμφωνία των Πρεσπών για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Κυβέρνηση της πΓΔΜ, η Κυβέρνηση Ζάεφ προσήλθε και με την υπογραφή της.

α} Αποκήρυξε μπροστά στην παγκόσμια κοινή γνώμη την αντιεπιστημονική αυτή προπαγάνδα της διεκδίκησης αρχαιοελληνικής κληρονομιάς και καταγωγής από τους Δωριείς Μακεδόνες,

β} Διακήρυξε ότι ο λαός έχει σλαβική καταγωγή και ότι η γλώσσα που ομιλεί είναι σλαβικό γλωσσικό ιδίωμα 

γ} Απαρνήθηκε τους ψευδο-αλυτρωτισμούς που βασιζόταν στις ανυπόστατες ιστορικές προσεγγίσεις και γι'αυτό παραιτήθηκε από κάθε αναθεωρητισμό σε βάρος της Ελλάδας.

»Με βάση τα ανωτέρω στις Πρέσπες συμφωνήθηκε ότι εφεξής στα σχολικά βιβλία και σχολικά βοηθήματα θα αποτυπώνεται ΜΟΝΟΝ η διεθνώς παραδεκτή ακαδημαϊκά επιστημονική ιστορική αλήθεια και ότι τα σχολικά βιβλία και λοιπό υλικό από την επόμενη σχολική χρονιά θα είναι απαλλαγμένα από αλυτρωτικές και αναθεωρητικές αναφορές. Είναι απολύτως σαφές ότι οι Διεθνείς Συνθήκες έχουν αμοιβαιότητα. Όπως επίσης είναι απολύτως σαφές ότι στα δικά μας σχολικά βιβλία και βοηθήματα ΔΕΝ υπάρχουν αλυτρωτικές και αναθεωρητικές αναφορές. Και πως θα ήταν δυνατόν για μια χώρα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και σαράντα περίπου χρόνια! Αυτά τα έχουμε υπογραμμίσει δημόσια και στις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, και στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και βεβαίως στον δημόσιο λόγο με συνεντεύξεις και παρεμβάσεις σε εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ