2019-03-01 21:17:05
Φωτογραφία για Χλιδάτη ζωή έκανε ο εγκέφαλος της σπείρας που διακινούσε ηρωίνη στην Αττική
Με τα ναρκωτικά κρυμμένα σε… καταψύκτη και τον φερόμενο αρχηγό να κάνει καλή ζωή στην Αθήνα, η σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης πίστευε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει

την δράση της. Δεν φανταζόταν όμως ότι μια πληροφορία που είχε φτάσει στην Δίωξη ναρκωτικών εδώ και λίγο καιρό θα την έβαζε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών.

Το δρομολόγιο της ηρωίνης ξεκινούσε από την γειτονική Τουρκία και γινόταν με φορτηγά αυτοκίνητα. «Από τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, η σπείρα υπολογίζεται ότι έφερνε 30 κιλά ηρωίνη την εβδομάδα, υψηλής καθαρότητας. Στη συνέχεια θα την νόθευαν ώστε να τριπλασιάσουν την ποσότητα» λέει υψηλόβαθμος αξιωματικός της δίωξης ναρκωτικών.

Την ίδια στιγμή, ο φερόμενος ως αρχηγός, έχοντας εξασφαλίσει χιλιάδες ευρώ από την πώληση των ναρκωτικών, έκανε «καλή ζωή». Αστυνομικοί που είχαν γίνει «σκιά» του, τον έβλεπαν να είναι συχνός πελάτης μεγάλων ξενοδοχείων της Αττικής και πάντα επέλεγε η διαμονή του να γίνεται σε ακριβές σουίτες. Όσο για τα ναρκωτικά δεν ανησυχούσε. Οι συνεργοί του τα έκρυβαν σε σπίτια και μάλιστα τα διατηρούσαν… φρέσκα. Όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών έκαναν έφοδο σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Μελίσσια εντόπισαν κρυμμένα ναρκωτικά μέσα σε… καταψύκτη.


Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μια 43χρονη η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών, φέρεται να έκανε φύλαξη αλλά και μεταφορά των ναρκωτικών στους υποψήφιους αγοραστές, κυρίως στην Δυτική Αττική. «Τα μέλη της σπείρας ήταν πολύ προσεκτικά και φρόντιζαν να μην διακινούν μεγάλες ποσότητες ώστε αν συλληφθεί κάποιο μέλος τους, να μην χάσουν όλα τα ναρκωτικά». Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ρόλοι στην σπείρα ήταν κατανεμημένοι. «Αρχηγικό ρόλο είχε ο 32χρονος στην εύρεση των ποσοτήτων ηρωίνης και στην καθοδήγηση των υπολοίπων μελών. Ο 40χρονος ήταν υπεύθυνος για τη διακίνηση των ναρκωτικών, σε διάφορους άλλους διακινητές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ενώ ο 42χρονος και ο 48χρονος ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη των ποσοτήτων της ηρωίνης στην οικία τους».

zougla.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ