2019-03-03 13:15:03
Φωτογραφία για Σταφίδες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το θρεπτικό σνακ
Οι σταφίδες είναι ένα θρεπτικό σνακ με πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς δεν περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά.

Έχουν όμως σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες.

Δείτε τι προσφέρουν στον οργανισμό σας και τι πρέπει να προσέχετε όταν τις καταναλώνετε.

Τα οφέλη για την υγείαOι σταφίδες είναι καλή πηγή φυτοθρεπτικών συστατικών που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι επίσης πλούσιες σε σίδηρο, βιταμίνες και ανόργανες ουσίες. Αποτελούν καλή πηγή μαγνησίου, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία της καρδιάς, καθώς και για την καλή λειτουργία των μυών. Τέλος, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Παράλληλα όμως, οι σταφίδες είναι πλούσιες σε θερμίδες. Τα 30 γραμμάρια δίνουν περίπου 100 θερμίδες, περίπου όσες ένα μικρό σνακ.

ΖάχαρηΜία μερίδα περιέχει περίπου 24 γραμμάρια ζάχαρης, όση δηλαδή μία μικρή μπάρα σοκολάτας. Πρόκειται όμως για φυσικά σάκχαρα, ενώ η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες συμβάλλει στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα.


Η φρουκτόζη που περιέχεται στις σταφίδες, τις καθιστά μια εύπεπτη τροφή και καλή πηγή ενέργειας. Αποτελεί ιδανικό σνακ για όσους γυμνάζονται και θέλουν να έχουν καλύτερες επιδόσεις στις προπονήσεις τους.

 

Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να τις καταναλώσετε;Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει σταφίδες που δεν περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα. Παρακολουθείτε τις μερίδες που καταναλώνετε. Είναι εύκολο να το παρακάνετε, γι' αυτό να θυμάστε ότι ένα σακουλάκι είναι ένα θρεπτικό σνακ, αλλά με αρκετές θερμίδες.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να τις προσθέσετε στη βρόμη, στα δημητριακά, τα μπισκότα, τις σαλάτες και άλλα πιάτα προκειμένου να δώσετε μία φυσικά γλυκιά γεύση, αλλά και να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά τους συστατικά.

Πηγή: time.com,onmed.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ