2019-03-04 11:37:32
Φωτογραφία για Τριάντα νομοί χωρίς ιατροδικαστή
Ακόμη μεγαλύτερες οι ελλείψεις ιατροδικαστών στα δημόσια νοσοκομεία. Μόλις 2 οι μόνιμοι ιατροδικαστές του ΕΣΥ!

Τεράστιες ελλείψεις ιατροδικαστών καταγράφονται σε όλη τη χώρα.

Onmed.gr

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, μόνον 22 νομοί της χώρα διαθέτουν ιατροδικαστή και στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνο έναν!

Για παράδειγμα, ολόκληρη η περιφέρεια Θεσσαλίας και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καλύπτονται από έναν ιατροδικαστή, ενώ στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπάρχει μόνο μία ιατροδικαστική δομή στην Πάτρα. Πόλεις, όπως η Καβάλα, ο Βόλος, το Αγρίνιο και η Χαλκίδα, δεν έχουν ιατροδικαστική κάλυψη.

Εντονότερο το πρόβλημα στο ΕΣΥ

Κι ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες ψηφίστηκε νομοσχέδιο που προβλέπει τη διενέργεια ιατροδικαστικών πράξεων και από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αυτά διαθέτουν ελάχιστους ιατροδικαστές.


Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εταιρείας «μιλούν» από μόνα τους: Σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν μόλις δύο μόνιμοι ιατροδικαστές του ΕΣΥ – ένας στην Αθήνα και ένας στην Κρήτη! Υπηρετούν και 12 επικουρικοί, σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Άρτα, Μυτιλήνη, Χίο, Κω, Σάμο, Καλαμάτα, Σπάρτη, Βούλα, Άρτα, Κρήτη, οι οποίοι εκτός του ότι θα αποχωρήσουν μετά τη λήξη των συμβάσεών τους, σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Οι ελλείψεις είναι ιδιαίτερα εμφανείς και στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας, οι οποίες δεν λειτουργούν Σαββατοκύριακα. Αυτό σημαίνει ότι τα ιατροδικαστικά περιστατικά που προκύπτουν Παρασκευή (κλινικά, όπως οι περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, και νεκροτομές) μπαίνουν στην αναμονή για Δευτέρα!

Η Ιατροδικαστική Εταιρεία ζητά να αναπτυχθούν ιατροδικαστικά τμήματα του ΕΣΥ σε όλη την επικράτεια και ειδικά ένα σε κάθε νομό, με προτεραιότητα στους νομούς που σήμερα δεν διαθέτουν ιατροδικαστή και προκηρυχθούν άμεσα μόνιμες θέσεις ιατροδικαστών.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ