2019-03-04 15:41:39
Φωτογραφία για Handelsblatt: Οι προσδοκίες για αλλαγή κυβέρνησης βελτιώνουν το κλίμα στην ελληνική οικονομία
 Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της εφημερίδας, «στις δημοσκοπήσεις προηγείται του

ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και ο «επόμενος» πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται φορολογική μεταρρύθμιση που θα τονώσει τη ζήτηση, θα ανακουφίσει τις επιχειρήσεις και θα προσελκύσει επενδυτές»

Οι προσδοκίες για αλλαγή κυβέρνησης βελτιώνουν το κλίμα στην ελληνική οικονομία, γράφει σε άρθρο του ο ανταποκριτής της εφημερίδας Handelsblatt, Gerd Höhler.

Όπως αναφέρει «στις δημοσκοπήσεις προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και ο «επόμενος» πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται φορολογική μεταρρύθμιση που θα τονώσει τη ζήτηση, θα ανακουφίσει τις επιχειρήσεις και θα προσελκύσει επενδυτές.

Αφού Gerd Höhler, σημειώνει ότι υπάρχει «ράλι μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών», αναφέρει ότι «οι χρηματιστές στην Αθήνα πιστεύουν ότι το κλίμα μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω. Εξάλλου η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες. Αλλά και η αναμενόμενη εντός της εβδομάδας έκδοση δεκαετούς ομολόγου αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην χρηματιστηριακή αγορά».


«Υπάρχουν ωστόσο και κίνδυνοι», επισημαίνει στο άρθρο του ο ανταποκριτής της εφημερίδας Handelsblatt, Gerd Höhler.

«Μετά τα πρόσφατα κέρδη δεν αποκλείεται μια τεχνική διόρθωση. Ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν δομικοί αλλά και πολιτικοί κίνδυνοι. Αθετήσεις δανειακών υποχρεώσεων επιβαρύνουν τη ρευστότητα των τραπεζών αλλά και τον τομέα των επενδύσεων. Στο μεταξύ, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα εάν οι εκλογές καταλήξουν σε καθαρή πλειοψηφία –ή τελικά σε χρονοβόρες συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού που ίσως παραλύσουν τη χώρα. Γι’ αυτό και οι ελληνικές μετοχές προορίζονται για επενδυτές που έχουν επίγνωση των κινδύνων».

 
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ