2019-03-04 17:45:40
Φωτογραφία για Γεροβασίλη: Τα στοιχεία καταρρίπτουν το μύθο περί έξαρσης της εγκληματικότητας
«Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους. Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά», τόνισε η Yπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή.

 

«Η αστυνομία», προσέθεσε, «κάνει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομίας. Συνελήφθησαν 138 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, άλλοι 21 είναι έγκλειστοι και 50 αναζητούνται», αναφερόμενη στην τελευταία μεγάλη υπόθεση που έφερε στο φως η αστυνομική έρευνα.

 

Η Όλγα Γεροβασίλη παρέθεσε για την εξέλιξη των βασικών δεικτών εγκληματικότητας που είναι πτωτική τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία τετραετία (2015-2018) σε σύγκριση με την προηγούμενη (2011-2014), ο ετήσιος μέσος όρος στις ανθρωποκτονίες είναι μειωμένος κατά 43%, αντίστοιχα στις ληστείες καταγράφεται μείωση κατά 17% και στις κλοπές - διαρρήξεις μείωση κατά 9%. Η Ελλάδα αναγνωρίζεται διεθνώς ως μια από τις ασφαλέστερες χώρες, τόνισε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


 

Η Υπουργός επισήμανε ότι «έχει σημασία πότε επιλέγονται, ως πρώτο θέμα, ειδήσεις περί ανομίας» εξηγώντας: «Επιλέγονται, όταν έχουμε βελτίωση της ζωής των συμπoλιτών μας και όταν πλήττεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως με την εμπλοκή συνεργάτη της ΝΔ, σε ζητήματα παιδεραστίας. Τότε γίνεται πρώτο θέμα η βία. Υπηρετώ το δόγμα "νόμος και τάξη" για να φοβίσω τους πολίτες και να υποβαθμίσω το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας».

 

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε «για συνδικαλιστές που υπηρετούν αυτή την λογική», με αφορμή ανακοίνωση της 'Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

 

Υπογράμμισε, επίσης, ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «προσπαθεί να δώσει όλα εκείνα τα εφόδια στην ΕΛ.ΑΣ για να μπορεί να κάνει την δουλειά της», ενώ υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που «κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ σε εποχές "παχέων αγελάδων", ενώ ούτε το κτιριακό ζήτημα είχε λύσει».

 

Σε ερώτηση για την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ