2019-03-05 10:51:07
Φωτογραφία για Θρίλερ μετά την σύλληψη Έλληνα στην Αθήνα που εμπλέκεται στα εμβάσματα μαμούθ της Βενεζουέλας - Πράκτορας ή απατεώνας;
Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται από χθες ένα άτομο που οι δημοσιογραφικές πληροφορίες δημοσιευμένες στον ελληνικό Τύπο, τον φέρνουν ως εμπλεκόμενο στην

παράνομη μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τη Βενεζουέλα προς τη Βουλγαρία, με ανάμιξη στην όλη υπόθεση ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι οι ελληνικές αρχές ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψη του Γ. Λ. ο οποίος εμφανίζεται ως υπεύθυνος κατασκευής αλυσίδας υπεράκτειων εταιρειών κυρίως στη γειτονική Βουλγαρία, αλλά όπως τονίζεται, οι μέχρι στιγμές πληροφορίες και τα πρώτα προς αξιολόγηση στοιχεία, επιβεβαιώνουν την εμπλοκή του σε μεγάλες υποθέσεις οικονομικής απάτης. Τα υπόλοιπα τελούν υπό διερεύνηση.

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του Χάρη Καρανίκα στο «Βήμα της Κυριακής»:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τη μεταφορά εκατομμυρίων ευρώ από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA σε βουλγαρική τράπεζα και ένα πολυδαίδαλο πλέγμα προσώπων και εταιρειών με εμπλοκή και ενός Έλληνα. Τα εμβάσματα από τη Βενεζουέλα, η παρέα στη Βουλγαρία και ο «σύνδεσμος» στην Ελλάδα.


Περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν κάνει φτερά από τα ταμεία της PDVSA, της εθνικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας, σύμφωνα με την αντιπολίτευση του Γκουαϊδό.

Πριν από λίγες ημέρες, ενώ η δήλωση στήριξης ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο Μαδούρο είχε ήδη κεντρίσει αρνητικά σχόλια στον διεθνή Τύπο, διαμηνύθηκε ότι με την ανατροπή του καθεστώτος θα ελεγχθούν διεξοδικά και οι ενδεχόμενες ροές χρήματος προς φίλα προσκείμενες παρατάξεις και οργανώσεις. Στις 13 Φεβρουαρίου οι βουλγαρικές αρχές, έπειτα από υποδείξεις των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι παγώνουν τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους πραγματοποιήθηκαν «ύποπτες» μεταβιβάσεις «εκατομμυρίων ευρώ» από την PDVSA.

«Το Βήμα» αποκαλύπτει τον ελληνικό κρίκο στην αλυσίδα των προσώπων και των εταιρειών γύρω από την υπόθεση που ερευνάται αυτή την περίοδο στη Βουλγαρία.

– Πώς έφτασαν οι βουλγαρικές αρχές στα ίχνη των χρημάτων;

– Ποιος Έλληνας συνδέεται με τον Βούλγαρο που βρισκόταν πίσω από τους λογαριασμούς;

– Σε ποιες κινήσεις έχει προχωρήσει ελληνίδα συμβολαιογράφος που εμπλέκεται στην υπόθεση;

– Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις των Αρχών σε Βενεζουέλα, Βουλγαρία, Λιβύη και Ελλάδα;
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ