2019-03-05 19:26:20
Φωτογραφία για Κατερίνα Παπακώστα: Και τις επιθέσεις αντιμετωπίζουμε και τα δικαιώματα των πολιτών υπερασπιζόμαστε
Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου παραχώρησε σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα

Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Αναφερόμενη στην χθεσινή της αναφορά, κατά την συνεδρίαση Υποεπιτροπών του ΝΑΤΟ στη Βουλή, ότι δηλαδή υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων το Σαββατοκύριακο, τα οποία παρουσίαζαν εικόνα χάους στη χώρα, η Υφυπουργός είπε: «Με ρώτησε η επικεφαλής συνάδελφος της Διακοινοβουλευτικής (σ.σ. στη Βουλή) αν μπορούμε να επικοινωνήσουμε το έργο το οποίο κάνουμε στην κοινή γνώμη. Και αυτό το οποίο ανέφερα είναι ότι η επικοινωνία είναι ένα άλλο κομμάτι. Εμείς οι πολιτικοί είμαστε πίσω από την επικοινωνία πάντοτε και πρέπει να λέμε στους πολίτες μας την αλήθεια. Έδωσα ένα παράδειγμα, ότι το κομμάτι της Ασφάλειας στην Ελλάδα, γιατί όλοι αποδέχθηκαν ότι η Ελλάδα είναι η ασφαλέστερη χώρα, έχουμε τεράστια αύξηση-35% την  τελευταία τετραετία στα ζητήματα του Τουρισμού-άρα ο κόσμος μας εμπιστεύεται διότι αισθάνεται ασφαλής […] Είπα, όμως, ότι το Σαββατοκύριακο αυτή η εικόνα, ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός, η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη, δεν φάνηκε ότι η ισχύει στην πραγματικότητα, διότι έγινε ένα μπαράζ επικοινωνιακό
. […] Μιλώ για επικοινωνιακή υπερβολή. Οι συνδικαλιστές λένε άλλο πράγμα. Και σε αυτό εγώ προσωπικά είμαι δίπλα τους, μιλάνε για την ανάγκη να βελτιώσουμε μετά από εννέα, δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης τις υποδομές, πράγμα το οποίο κάνουμε. […] Δημιουργείται μία εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στη δουλειά και στον επαγγελματισμό της Ελληνικής Αστυνομίας».

Για την επίθεση στο Α.Τ. Ακρόπολης είπε: «Αυτό το Αστυνομικό τμήμα είναι πολύπαθο. Είχε κλείσει το 2014 επειδή δεχόταν πάρα πολλές επιθέσεις […] Ξανάνοιξε μετά με έναν άλλον συνάδελφο από τη Νέα Δημοκρατία. […] Εμείς και τις επιθέσεις αντιμετωπίζουμε και τα δικαιώματα των πολιτών υπερασπιζόμαστε και προσπαθεί η Αστυνομία με υψηλό επαγγελματισμό να κάνει τη δουλειά της».

Ερωτηθείσα για το περιστατικό στα Γιαννιτσά, η Υφυπουργός είπε: «Η πολιτική ηγεσία δεν δίνει εντολές, αυτό το κάνει η φυσική ηγεσία. Δεν μπερδευόμαστε στα υπηρεσιακά. Αυτό, όμως, που έχω να σας πω, όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, ένα παράπονο, μία διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των πολιτών, διότι είπα χθες και στη Βουλή ότι εμείς εστιάζουμε πολύ στην πρόληψη και λιγότερο στην καταστολή. Αν προλάβεις και τον πιάσεις τον άλλον πριν τελέσει ή πριν πραγματοποιηθεί κάτι δεν χρειάζεσαι καταστολή, διότι έχεις λύσει το πρόβλημα εν τη γενέσει του. Και κάποιοι φρόντισαν να λοιδορήσουν. Όπου υπάρχει διαμαρτυρία πολίτη για παραβίαση δικαιωμάτων του επιλαμβανόμαστε αμέσως.[…] Όταν υπάρχει ζήτημα από τους πολίτες […] εμείς το εξετάζουμε. Όταν, λοιπόν, αυτό ελεγχθεί και εξεταστεί, τότε θα μπορώ να σας πω υπεύθυνα τι ακριβώς έχει συμβεί. […] Άλλο ασφάλεια και άλλο περιορισμός των δικαιωμάτων του πολίτη».

Ερωτηθείσα για την πορεία του κόμματος, του οποίου είναι Πρόεδρος, της Νέας Ελληνικής Ορμής, δήλωσε: «Εμείς αυτοτελώς θα κατέβουμε σαν κόμμα και θα δούμε τις συνεργασίες μας. Εμείς δεν κάνουμε όπως ο κ. Μητσοτάκης που έχει κρυφή ατζέντα σε όλα τα ζητήματα. Εμείς θα πούμε καθαρά με ποιους θα συγκλίνουμε προγραμματικά και ποιο είναι το πρόγραμμά μας.[…] Θα κάνουμε το επόμενο διάστημα την δημόσια παρουσίασή του, θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα και τους άξονες πολιτικής και θα καλέσουμε όλα τα πολιτικά κόμματα, θα δούμε που πραγματικά συγκλίνουμε και εκεί θα συνεργαστούμε». 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ