2019-03-06 14:45:24
Φωτογραφία για O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ζητά εξηγήσεις
Εξηγήσεις αναμένονται από τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας σχετικά με μία ανακοίνωση που εξέδωσε.

Εξηγήσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων σχετικά με μία ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία επί λέξει αναφέρεται:

ΙΑΤRONET.GR

«Σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, 

1. οι ιατροί που είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο μελών υποχρεούνται σε καταβολή ετήσιας εισφοράς ύψους 70 Ευρώ 

2. οι εταιρείες παροχής ιατρικών υπηρεσιών υποχρεούνται σε καταβολή ετήσιας εισφοράς ως εξής:

Α. ΙΚΕ- ΟΕ -ΕΠΕ: τέλος= 300,00 ευρώ ετησίως και 50,00 ευρώ ανά μέτοχο εκ των οποίων το 10% του συνολικού ποσού, αποδίδεται στον Π.Ι.Σ. Μέτοχοι που είναι ιατροί μέλη του Ι.Σ. Λακωνίας εξαιρούνται του τέλους 50,00 ευρώ.

Β. Α.Ε. ετήσιο τέλος 300,00 ευρώ και 300 ευρώ ανά ιατρό που η εταιρεία απασχολεί εκ των οποίων ποσοστό 10% επι του συνολικού ποσού αποδίδεται στον Π.Ι.Σ.»


Ο ανωτέρω προσδιορισμός της ετήσιας εισφοράς, δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες ως προς την σύνδεσή του με τον σκοπό του Ν. 4512/2018 (όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 5/17-01-2018 Τ.Α’ που αφορά σε μητρώα Ιατρικών Συλλόγων). 

Στην επιστολή που έστειλε η ΠΑΣΙΔΙΚ αναφέρει ότι το υπέρογκο ποσό των τριακοσίων ευρώ (300,00) που καλείται να πληρώσει κάθε εταιρεία (ΙΚΕ- ΟΕ -ΕΠΕ και ΑΕ), είναι άκρως δυσανάλογο με το πνεύμα του νόμου και τη πρόθεση του Νομοθέτη.

Παράλληλα, όπως τονίζει, η επιβολή ετήσιας εισφοράς πενήντα (50,00) ευρώ ανά μέτοχο συνιστά ουσιαστικά επιβολή τέλους ιδιοκτησίας, συνυφασμένου με την ιδιότητα του μετόχου- μέτρο ανήκουστο μέχρι σήμερα. Ο διαχωρισμός δε ανάμεσα σε ιατρούς μέλη του Ι.Σ. Λακωνίας και μη, με την υποχρέωση να καλύπτει μόνο τους δεύτερους μετόχους, εγείρει ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού στους επαγγελματίες του κλάδου αναλόγως της εγγραφής τους ή μη στον Σύλλογο της Λακωνίας. 

Τέλος, η επιβολή τέλους τριακοσίων ευρώ (300,00) ανά ιατρό που η κάθε εταιρεία απασχολεί αποτελεί αναμφισβήτητα τροχοπέδη στην αύξηση της απασχόλησης, καθώς ουσιαστικά εμποδίζει την εταιρεία από την αύξηση του δυναμικού της ταυτίζοντας την ανάπτυξή της με την υποχρέωση καταβολής δυσθεώρητων ποσών σε ετήσια βάση. Αυτό έχει πρόδηλα αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση των μελών σας, καθώς και αποτελεί κίνητρο για υποβάθμιση των παρεχομένων ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής αρμοδιότητάς σας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως υποστηρίζεται στην επιστολή του ΠΑΣΙΔΙΚ, "αντιλαμβανόμαστε ότι με την εγγραφή στα ειδικά μητρώα εταιρειών παροχής ιατρικών υπηρεσιών υπάρχει και υποχρέωση καταβολής εισφοράς για κάθε έτος προς τον Ιατρικό Σύλλογο και αναλογικά προς τον Π.Ι.Σ. αναλόγως του αριθμού των ιατρών που απασχολεί η κάθε εταιρεία και φυσικά καλούμε τα μέλη μας σε συνεργασία με εσάς προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη οικονομική σας ενίσχυση. Όμως ο καθορισμός του ποσού των ετήσιων εισφορών θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες των υποκειμένων (φυσικών και νομικών προσώπων) και ιδιαίτερα την σκοπούμενη αύξηση της ιατρικής απασχόλησης, η οποία και σαφώς υπονομεύεται με τις παρούσες συνθήκες.

Παρακαλούμε συνεπώς για την επανεξέταση των ανωτέρω ποσών από το ΔΣ υπό το πρίσμα και των ανωτέρω".
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ